LNS-sjef Frode Nilsen håper og tror at nye anbud kan gi LNS nye jobber som kan føre de permitterte tilbake til jobb.
LNS-sjef Frode Nilsen håper og tror at nye anbud kan gi LNS nye jobber som kan føre de permitterte tilbake til jobb.

Permitteringer i LNS

Utenlandsk konkurranse gjør at Leonhard Nilsen & Sønner har måttet gå til permitteringer.

Publisert Sist oppdatert

Siden august har Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) måttet permittere flere ansatte, melder VOL.

I øyeblikket er 23 personer permittert fra selskapet.

- Årets anbudsfangst har så langt vært av det svært magre slaget. Vi kan ikke skryte på oss å ha fått et eneste større anbud så langt i år. Når vi da i tillegg har avsluttet et stort prosjekt samt hatt gjennomslag på flere andre prosjekter samtidig, sier det seg selv at vi sliter med sysselsettingen, skriver LNS’ administrerende direktør Frode Nilsen på selskapets egne sider.

Ikke oppsigelser

- Vi har gjort noen rokeringer på en del av våre ansatte til andre prosjekter, men har ikke klart å plassere alle. Det har dessverre medført at vi har måttet gå til det uvanlige skritt i LNS å iverksette permitteringer. Aktiviteten, og følgelig omsetningen, går ned og det får også konsekvenser for hovedkontoret og hovedverkstedet. Også her blir det dessverre permitteringer, skriver Nilsen videre.

Til tross for situasjonen har direktøren tro på at det er mulig å få fart på driften igjen.

- Det skal imidlertid svært lite til for at det hele snur og derfor velger vi ikke å gå til oppsigelser, skriver Nilsen.

Anbud på vei

LNS har flere store anbud inne som selskapet håper å få, og det planlegges flere store anbud i løpet av oktober.

- Konkurransen er beintøff. Jeg har tidligere vært inne på at norske entreprenører har økt kapasiteten betydelig, samtidig med at mange utenlandske aktører har kommet inn i markedet og har gitt priser på prosjekter som de i varierende grad har kompetanse på. Dette er LNS og bransjens hovedutfordring nå, mener Nilsen.

Stabssjef Åse Mette Spjelkavik i LNS uttrykker også optimisme overfor VOL.

– Det er ingen dramatikk i dette, selv om det er lenge siden vi i LNS sist gang måtte permittere ansatte. Det er jo i bransjes natur at det svinger i antall prosjekter, det handler jo om ordretilgang. Men for dem som er berørt, er det jo leit, sier Spjelkavik.