Illustrasjonsbilde.

Byggingen av kraftverkene Romøyri og Lidal er i gang

Fredag 4. september ankom en tre mål stor lekter med utstyr. Nå har Lemminkäinens anleggsvirksomhet med tunneldriving for kraftverkene Romøyri og Lidal i Fjærlandsprosjektet startet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Fjærlandsprosjektet i Sogn og Fjordane omfatter utbygging av totalt seks småkraftverk basert på elver som renner ut i Fjærlandsfjorden.

I juli 2015 offentliggjorde Lemminkäinen Norge tildelingen av en kontrakt fra Småkraft AS på utbygging av kraftverkene Romøyri og Lidal.

- Vi ser veldig frem til å komme i gang med anleggsarbeidene. Utstyret er på plass, og alt er klart for oppstart, sier Christian Alseth, anleggsleder i Lemminkäinen.

Driver tunneler

Kraftverkene Lidal og Romøyri baserer seg på henholdsvis Migandefossen og Trodalselvi. I løpet av prosjektet skal Lemminkäinen bygge inntak, sjakt, tunnel og kraftstasjon.

- Vi kommer til å være totalt 30 personer i sving på prosjektet. Vi skal drive to tunneler, og første tunnel skal være ferdig i midten av februar neste år. Tunnel nummer to vil bli ferdig i juni neste år. Deretter følger betongarbeider og ferdigstillelse i desember 2016, sier Alseth.

Veiløst område

Lekteren som nå har lagt til kai ligger i umiddelbar nærhet til anleggsområdet. Alle kraftverkene i Fjærlandsprosjektet er veiløse, og entring av området må skje sjøveien eller ved bruk av helikopter.

- Vi har lang erfaring med utbygging av kraftverk i krevende terreng. Nå er vi i gang med anleggsvirksomheten og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Stian Andreassen, anleggsdirektør i Lemminkäinen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS