Med modellene PR 726 Litronic har Liebherr fullført fornyelsen av dozere i vektspekteret 16-41 tonn.

Liebherr fullfører dozerprogrammet

Dozerspekteret strekker seg nå fra 16 til 41 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Når Liebherr presenterte dozeren PR 726 Litronic på maskinutstillingen NordBau (9.-13. september) i Tyskland, har selskapet fullført fornyelsene av sin 6-serie dozere med Steg IV-motor.

At Liebherr har synkronisert lanseringen med NordBau, er naturlig, idet messen arrangeres for 60. gang og vurderes som en av de viktigste for Tyskland.

Fjerde dozer-lansering

Den nye PR 726 Litronic erstatter modellen PR 224, og avhengig av spesifikasjoner og utstyrsvalg blir driftsvekten 16–19,8 tonn. Maskinen er den 4. i rekken i Liebherrs programfornyelse. Dozerspekteret strekker seg nå fra 16 til 41 tonn.

Nymaskinen er utstyrt med Liebherrs 4-sylinder motor med Steg IV som standard. Det benyttes SCR renseteknologi for å oppfylle utslippskravene, og det er unødvendig med partikkelrensefilter. Det vil forenkle vedlikeholdet for brukerne, sier Liebherr.

Forgjengerne hos Liebherr

Liebherr startet fornyelsen av dozerne i 6-serien med lansering av PR 736 (24 tonn) på Bauma i 2013. Deretter fulgte tyskerne opp med modellene PR 746 (29-30,8 tonn) og PR 746 (38,3-41 tonn) på Intermat før sistemann i rekken kommer nå.

Det er «lillebror» med betegnelsen PR 726 som vises på NordBau i disse dager. Motoren utvikler 120 kW (163 hk), Dozeren har hydrostatisk drift som holder motorturtallet konstant, og med alle drivlinjekomponenter styrt mot Liebherrs «intelligente» reguleringssystem, har man full kontroll over drivstofforbruket. Maskinen kan kobles mot 2D og 3D laser- og GPS-system. Når det gjelder dozerskjæret er valgmulighetene mange, likedan rippervalget, vinsj og motvektsmuligheter.

Det er også gjort vesentlige endringer i hyttemiljøet, opplyser Liebherr.

Powered by Labrador CMS