Slik skal det se ut på Vamma Kraftverk i Skiptvedt etter utbyggingen. Illistrasjon: Hafslund

AF bygger kraftverk for Hafslund

Vamma kraftverk i Skiptvet kommune skal bli et av Norges største.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

AF Gruppen er innstilt som entreprenør for utbygging av Vamma kraftverk av Hafslund Produksjon AS.

Vamma kraftverk ligger i Glomma og utvidelsen «Vamma 12» blir et av Norges største elvekraftverksaggregat med slukeevne på 500 m3 pr. sekund med fallhøyde på 28m, opplyser AF Gruppen.

370 millioner

Prosjektet omfatter etablering av ny inntakskanal, bygging av ny kraftstasjon, sugerør og utløpskanal. Deler av vannveien etableres i tunnel. Byggestart er planlagt i oktober 2015 med ferdigstilles våren 2019.

Avtalens verdi er anslått til 370 millioner kroner eks. mva.

- AF Gruppen har i 30 år hatt vannkraftutbygging som et av sine prioriterte satsingsområder. Vi er derfor svært fornøyd med å bli valgt som leverandør til en ny vannkraftutbygging hvor vi kan bidra med vår erfaring, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Ny og ren kraft

Vamma produserer i dag 1350 GWh per år, tilsvarende 14 prosent av strømforbruket i Oslo, og er Norges største elvekraftverk. Vamma12 vil produsere over 1000 GWh i året. 800 GWh vil erstatte produksjonen i gamle aggregater, mens om lag 220 GWh er helt ny kraft.

– Etter moderniseringen av Vamma kraftverk vil vi utnytte vannet i Glomma enda bedre. Det gir ny klima- og miljøvennlig kraft tilsvarende forbruket i 11.000 eneboliger, sier konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i Hafslund.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS