Ole Johnny Jenssen og Tom Erik Hammer melder om stor interesse for de nye dozerne, og også for det nye IMC-systemet.
Ole Johnny Jenssen og Tom Erik Hammer melder om stor interesse for de nye dozerne, og også for det nye IMC-systemet.

Intelligent dozer-duo

HELLERUDSLETTA (AT.no): Hos Hesselberg Maskin finner man den flunkende nye -18-serien dozere fra Komatsu. Nå kan du også få dem ferdig «intelligente» fra fabrikk.

Publisert Sist oppdatert

En av de første Komatsu D85PX-18-dozerne som er produsert står på Hesselbergs stand, ved siden av lillebroren D65PX-18. Begge er ferdig solgt til Feiring Bruk og Akershus Utleie henholdsvis, og Hesselberg melder om stor interesse for dozerne også fra andre kunder.

Dozerne kan også bli levert med IMC – Intelligent Machine Control. Systemet er et samarbeid mellom Komatsu og Topcon, og kommer ferdig montert fra fabrikk dersom kunden ønsker det.

- Flere har vist interesse for det, og det var mange som testet systemet da vi hadde en prototype på Gardermoen i fjor, forteller salgssjef Tom Erik Hammer.

Først i Europa

Hesselberg venter nå på å få inn en 65PXI-18 med systemet som de kan bruke som demomaskin, og vil få levert den første som kommer til Europa innen kort tid.

Systemet gjør at man kan legge inn hvordan prosjektet ser ut, så sørger maskinkontrollen for at jobben går nesten av seg selv.

- Noe av fordelen med at systemet er fabrikkmontert er at et det ligger mer beskyttet enn ettermonterte systemer, forteller Ole-Johnny Jenssen hos Hesselberg.

Sørger for sikkert grep

I tillegg gir full integrering av systemet med resten av maskinen flere muligheter.

- Systemet merker om trykket på skjæret blir for tungt, og vil da automatisk heve skjæret og sørge for at man alltid har traction – altså grep på beltene. Det er unikt for dette systemet, sier Tom Erik Hammer.

I motorkassen på D85-maskinen finner du Komatsus SAA6D125E-7tTurboladete Common Rail STEG 4-diesel motor med KDPF dieselpartikkelfilter og Ad-Blue.

Hos Hesselberg finner man også flere andre nyheter. Blant dem er -7 hjullasterserie, -11-serien gravemaskiner og den siste generasjons hybridgraver som har fått en svært sentral plassering på standen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS