Satser i Nord-Odal

Mapei investerer 15 mill. kroner i et nytt produksjonsanlegg for produkter til tunnelsikring.

Publisert Sist oppdatert

Mapei tar i bruk nytt prosessutstyr for fremstilling av akseleratorer til sprøytebetong. Samtidig lanseres nyheten AF 118, som gir høy tidligfasthet, og skal gi meget god herdeutvikling og høy sluttfasthet selskapet.

Mapei-konsernet fortsetter investeringene i Nord-Odal. Det nye produksjonsanlegget kan produsere alle typer akselerator - også suspensjoner - og har en investeringsramme på 15 mill. kroner.

- Det er viktig for oss å utvikle oss videre i markedet med nye produkter som øker effektiviteten og inntjeningen hos våre kunder. Markedet er blitt mer krevende og stiller større krav til fremdriften på alle prosjekter, sier fabrikksjef Jan Roger Broen hos Mapei AS i en pressemelding.

- Nyheten Mapequick AF 118 er en flytende alkalifri akselerator for sprøytebetong, tilpasset forhold der kunden ønsker både høy tidligfasthet og rask herdeutvikling, sier Espen Rudberg, FoU ansvarlig for akseleratorer hos Mapei.

Storselgeren Mapequick AF 2000 satte standarden da den kom på 90-tallet. Mapequick AF 118 følger i samme fotspor, men har egenskaper «tilpasset dagens marked».

 Det nye produksjonsanlegget er designet i samarbeid med Mapei Engineering i Italia, med Werner Seigerud som prosjektleder.

- Kvalitetsprodukter i kombinasjon med god logistikk gjør oss særdeles konkurransedyktige i det nordiske markedet, og vi har store forventninger til fremtiden, fabrikksjef Broen.

STILLING LEDIG: