Den færøyske entreprenøren Articon har hatt en lang juleferie fra Veggli. Neste uke skal de være tilbake.
Den færøyske entreprenøren Articon har hatt en lang juleferie fra Veggli. Neste uke skal de være tilbake.

Lang juleferie på fv40

Siden før jul har gravemaskinene stått stille i Veggli på fylkesvei 40. Ryktene har svirret om både konkurs og entreprenør som bare dro hjem til Færøyene.

Publisert Sist oppdatert

Færøyske Articon fikk jobben med ut utvide fylkesvei 40 ved Bogstrandhøgda i Rollag kommune. De er det aller første færøyske selskap som bygger vei i Norge. Kontrakten er verdt 55,5 millioner kroner.

Ut på høsten da arbeidene var godt i gang kom Articon til Statens Vegvesen og ga beskjed om at de lå godt an og planla å ta en lang juleferie.

Siden før jul har maskinene stått stille og nedsnødd. I over to måneder har det vært stillstand.

- Jeg har vært i kontakt med deres prosjektleder på mail de siste dagene og de planlegger å starte opp igjen neste uke, sier Bjørn Kåre Ifarness som er byggeleder i Statens Vegvesen.

Entreprenøren var lite lysten på å jobbe i norske vinterforhold med sterk kulde og mye snø. DA de så fremdriften var god besluttet de å sette prosjekt på hold i de verste vintermånedene.

- De har vært flinke og har gjort en god jobb så langt. Veien skal være ferdig i månedsskiftet oktober/november og det skal nok gå bra, sier Ifarness.