Veidekke skal bygge 40 leiligheter i massivtre på Grünerløkka.
Veidekke skal bygge 40 leiligheter i massivtre på Grünerløkka.

Fossilfri riving og bygging

Veidekke bygger leiligheter i massivtre på Grünerløkka i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Nordre Gate Utvikling AS (Infill AS/ Aspelin Ramm Eiendom) om oppføring av 40 energi- og miljøvennlige leiligheter i massivtre i Nordre Gate 20-22 på Grünerløkka i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise på 125 millioner kroner.

Oppdraget omfatter rivning av eksisterende bebyggelse og oppføring av nytt leilighetsbygg i seks etasjer i massivtre med næring i to etasjer mot Nordre gate. Prosjektet består av to bygg, sammenkoblet med svalgang og kjeller under hele bygget.

Alle leiligheter blir gjennomgående og varierer i størrelse fra 40 til 90 kvadratmeter. Det blir næringslokaler mot Nordre gate, med planlagte innvendige og utvendige arealer for servering. På en tredel av taket skal det være trær og planter som også skal fungere som såkalt overvannsfordrøyning, det vil si at de tar seg av overvannet på en måte som byens avløpsnett ikke alltid klarer.

Dette blir et miljøprosjekt allerede fra oppstarten, der rive- og byggearbeidene skal foregå fossilfritt. Bygget får energiklasse A med oppvarming hovedsakelig fra geobrønner. Konstruksjoner som dekker, yttervegger og bærende vegger bygges i massivtre. Overvannet vil i størst mulig grad håndteres på tomten i form av fordrøyning i grøntarealer og åpne vannspeil.

Rivning av eksisterende bebyggelse er igangsatt og byggearbeidene starter i januar 2018. Prosjekter er planlagt ferdigstilt tredje kvartal 2019.

Powered by Labrador CMS