Bygger meieri i Bergen

Tine bygger nytt meieri ved Flesland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På en 73 mål stor tomt ved Flesland i Bergen skal LAB Entreprenør bygge nytt meieri for Tine. Med seg på laget har de Cramo.

Arbeidet med det 18.000 kvadratmeter store meieriet startet 4. september 2017 og har en totalkostnad på 800 millioner kroner. Sommeren 2019 skal anlegget stå ferdig og klar til bruk, og Tine flytter da driften fra det gamle meieriet på Minde til tomten på Espehaugen like ved Flesland.

LAB Entreprenør AS har fått totalentreprenøransvaret for byggeprosjektet. Anleggsleder Thor Stian Sletten forteller at 55 av 73 dekar på Espehaugen skal bearbeides og at de nylig har fullført grunnarbeidene på tomten.

- Vi har holdt på i sju uker og har nå kommet i gang med fundament og betongarbeid. Når alt står ferdig i 2019 vil Tine få et meieri som er mye større og enda mer effektivt enn det de har på Minde i dag. Det nye meieriet skal være fleksibelt og fremtidsrettet, og med tanke på energibruk skal det blant annet være solceller på taket, sier Sletten.

Leverer brakker og lifter

Tines nye anlegg vil bestå av både produksjon, lager og distribusjon. Det ferdige bygget vil inneholde merkemottak, tanker for råmelk, skummesal, ferdigvaretanker, tapperi, lager for distribusjon samt tekniske hjelpesystemer. Anlegget skal produsere melk, fløte og juice til butikker og næringskunder i regionen.

Anleggslederen i LAB Entreprenør opplyser at Cramo i første omgang har levert brakker til prosjektet. De har også signert en avtale som gjelder all liftleie.

- Avtalen innebærer blant annet registrering av IT-kort på alle lifter fra Cramo, hvor tanken er at vi i større grad skal kunne kontrollere bruken av liftene. Vi har samarbeidet med Cramo tidligere og har en god avtale med dem. Det gjør at vi ofte benytter oss av dem når vi trenger utstyr som vi ikke har selv, sier Thor Stian Sletten.

Håper på mer

Prosjektleder og salgssjef i Cramo Bergen, Edvin Hesjedal, forteller at Cramo håper å kunne levere enda mer utstyr til prosjektet underveis i byggeprosessen.

- Dette er et stort og viktig prosjekt i Bergen og det er derfor kjempegøy at Cramo får være med som leverandør. Vi har jobbet med LAB Entreprenør flere ganger og erfaringen de har med oss, samt løsningen vi la frem for dem, bidro til at vi fikk avtalen på dette prosjektet, sier Hesjedal.

Powered by Labrador CMS