GRATULERER: Gjensidige gratulasjoner, men også diskusjon om fremtiden var på tapetet hos firkløveret Henrik Isaksen, senioreier Rolv Sæter, styreformann Lars Hæhre og Knut Tangen (medeier i starten).
GRATULERER: Gjensidige gratulasjoner, men også diskusjon om fremtiden var på tapetet hos firkløveret Henrik Isaksen, senioreier Rolv Sæter, styreformann Lars Hæhre og Knut Tangen (medeier i starten).

20-års «jubalong» hos Ekspert Maskinutleie

LANGHUS (AT.no) Da Ekspert Maskinutleie AS flyttet inn i nybygget på Langhus for noen år siden ble innvielsesfesten droppet. – Den tar vi når vi passerer 20 år, sa daglig leder Kjell Sæter.

Publisert

Som sagt så gjort. Fredag 22. mai ble det en heidundrende 20-årsmarkering med et hundretalls ansatte, kunder og leverandører tilstede. I knallvær, med god underholdning, innleide grilleksperter, hedring av ansatte og kort oppsummering av selskapets 20 år, stemte alt for Ekspert Maskinutleie denne fredagen.

Historie og underholdning

Til spesiell glede for Knut Tangen i Hymax som var med på å starte Ekspert Maskinutleie sammen med Kjell Sæter, sto to små Giant hjullastere på siden av porten hvor gjestene ble loset inn i en pyntet verkstedhall med stor scene og langbord.

– Da vi tok inn Giant til Norge, hadde neppe noen trodd på at det ble en suksess. Vi selger i dag over 100 i året, sier Tangen. Hymax er for øvrig største leverandør til Ekspert.

Klar for ny vekst

Medeier og operasjonell sjef, Arvid Vegge, ønsket velkommen og ga et kort tilbakeblikk over utviklingen i Ekspert Maskinutleie AS. Selskapet ble altså etablert av dagens leder, Kjell Sæter og Knut Tangen i Hymax i 1998. I 2003 overtok familien Sæter Tangens eierandel, og året etter passerte selskapet en omsetning på 5 mill. kroner.

2007 ble et merkeår. Ny avdeling ble åpnet på Vøyenenga i Bærum, og for første gang hadde selskapet over 100 maskiner i utleieparken.

Behovet for mer plass var prekært, og i 2012 startet arbeidet med Ski kommune for å få utvide og bygge nytt bygg på Langhus. Dette sto ferdig i 2015, og samtidig ble det etablert ny avdeling i Drammen.

- 2017 ble et nøkkelår for oss. Selskapet passerte 100 mill. kroner i omsetning, og BetonmastHæhre kjøpte seg inn med 50% eierandel i selskapet, sa Arvid Vegge.

Medarbeidere hedret

Etter en pen og forsiktig start kom Rune Winsnes og Robert Johansen som ansatte etter 10 års drift, og siden har de vært der. Begge ble hedret for 10 års ansettelse. – Altmuligmann, utleie, verksted og lager, svarer Winsnes når han skal beskrive jobben. – Mekaniker, skrur på små og store maskiner og utstyr, er Robert Johansens beskrivelse av sin jobb, men begge er enige i at dette er den beste jobben de har hatt. - Derfor har det aldri kommet på tale å skaffe noe nytt.

Klar for vekst

Det falt mange ord om BetonmastHæhres inntreden i selskapet, og følgende oppsummering vant gehør i diskusjonen:

Ekspert har fått en partner med finansiell styrke, samtidig en stor kunde og begge selskap har en kultur bygd på jordnærhet. Dette bør bli bra.

Det vil tiden vise, men det er ingen hemmelighet at tanker om ytterligere vekst, også med etablering i Sverige, ligger latent. Dagens leder Kjell Sæter i Ekspert Maskinutleie AS har fått Lars Hæhre som ny styreleder, og under feiringen hadde de to god tid til å snakke sammen.