En takknemlig Øystein Syltern, daglig leder i Johs. J. Syltern AS, ble tildelt prisen «Årets lørebedrift 2018» av kunnskapsminister Jan Tore Sanner på MEFs-arrangementet Arctic Entrepreneur på Gardermoen 23. januar 2019.
En takknemlig Øystein Syltern, daglig leder i Johs. J. Syltern AS, ble tildelt prisen «Årets lørebedrift 2018» av kunnskapsminister Jan Tore Sanner på MEFs-arrangementet Arctic Entrepreneur på Gardermoen 23. januar 2019.

Johs. J. Syltern AS er «Årets lærebedrift 2018»

Prisen ble delt ut av kunnskapsminister Jan Tore Sanner på Arctic Entrepreneur 2019 på Gardermoen.

Publisert

 

(Se de seks nominerte bedriftene blant MEFs medlemmer nederst i saken)

- Takk til juryen. Det var et klokt valg, sa daglig leder Øystein Syltern litt spøkefullt til latter fra salen.

Han fortsatte:

- Det er vel litt tilfeldig hvem som får prisen, og jeg har mange kompetente kolleger her blant kandidatene som like gjerne kunne fått prisen, sa han henvendt til de fem andre nominerte lærebedriftene på scenen.

- Men vi fikk den, og det setter både jeg og hele firmaet ualminnelig stor pris på, sa han.

Rekruttering i høysetet

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og Opplæringskontoret for anleggs- og bergfagene (OKAB) ønsker med denne prisen belønne bedrifter som har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger.

- Det er lang tradisjon for inntak og oppfølging av lærlinger i anleggsbransjen, og jeg stolt av å representere en bransje der det jobbes så godt med rekruttering. Noen bedrifter legger ned en betydelig ekstrainnsats i arbeidet med sine lærlinger. Disse bedriftene ønsker vi å hedre med denne kåringen, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF.

Seks bedriftskandidater

Juryen ble ledet av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold, og besto i tillegg av representanter fra OKAB og Norsk Arbeidsmandsforbund.

- Seks bedrifter var nominert til prisen. Alle har det til felles at de har utmerket seg særlig positivt i sitt arbeid med lærlingearbeid. Bedriftene kan enten vise til høy gjennomføringsgrad over flere år, eller at lærlingene har hatt en svært god utvikling når det gjelder mellommenneskelige ferdigheter og beherskelse av faget, sier Terje Eikevold.

Disse bedriftene var nominert:

  • Horne Maskin AS (Sogn og Fjordane)
  • Pon Equipment AS Region Nord (Troms)
  • Kjeldaas AS (Vestfold)
  • Veflen Entreprenør AS (Hedmark)
  • Johs. J. Syltern AS (Trøndelag)
  • Nordbø Maskin (Rogaland)