Rogfast er verdens største undersjøiske veitunnelprosjekt (26,7 km).
Rogfast er verdens største undersjøiske veitunnelprosjekt (26,7 km).

Rogfast kåret til beste strategiske prosjekt i Europa

Det amerikanske selskapet CG/LA kårer hvert år de mest spennende strategiske infrastrukturprosjektene i Europa, Asia og Middelhavslandene. For 2019 er Rogfast-prosjektet til Vegvesenet kåret som nummer én.

Publisert

Se alle infrastruktur-prosjektene på topp 100-listen her.

Instrastruktur-prosjektene på listen er prosjekter som «gir muligheter de neste tre til 18 månedene, og som vil gi regionen vekst og jobbproduserende konkurransedyktighet».

Statens vegvesen er invitert til å holde innlegg om Rogfast, som troner øverst på listen for 2019, på Eurasia-forumet i Spania i desember.

- Det er selvsagt hyggelig at prosjektet får stor internasjonal oppmerksomhet, sier Tor Geir Espedal, prosjektleder for Rogfast.

Selv om prosjektet lovprises internasjonalt, er prosjektet inne i en vanskelig periode. Statens vegvesen avlyste konkurransen om Kvitsøy-kontrakten i Rogfast-prosjektet i september etter at den ene tilbyderen hadde et pristilbud som lå ca. 1 milliard kroner over byggherreanslaget.

- Statens vegvesen skal nå arbeide for å finne løsninger som kan kutte i kostnadene i prosjektet. Det viktige for oss er å bygge Rogfast slik at folk og næringsliv får en enklere og tryggere hverdag. Da skal ingenting være uprøvd, sa samferdselsminister Jon Georg Dale i november 2019.

Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 er for øvrig også pent plassert på listen over de beste strategiske prosjektene i 2019, med en 20. plass.

 

 
Powered by Labrador CMS