OSLO: Et av høydepunktene ved den årlige Asfaltdagen på Raddison Hotell i Oslo, er prisen for Årets asfaltjobb. For 2019 ble vinneren utleggerlaget fra YIT.

YIT tok prisen for «Årets asfaltjobb»

Et av høydepunktene ved den årlige Asfaltdagen på Raddison Hotell i Oslo, er prisen for Årets asfaltjobb. For 2019 ble vinneren utleggerlaget fra YIT.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hensikten med prisen er å sette lyset på forhold som bringer asfaltfaget fremover.

- Det berører ikke minst de ca. 300 asfaltlagene i Norge som utfører en avgjørende jobb for at kunden skal få levert kvalitetsvare, sa styreformann Thor Asbjørn Lunas i Norsk Asfaltforening da han kalte kvartetten Kai Stange, Sirwan Farag, Kåre Kvianes og Jan Inge Mattsson fra YITs utleggerlag opp på scenen for å motta prisen og det ettertraktede diplomet for Årets asfaltjobb.

Hard konkurranse

I motsetning til fjoråret, var det denne gangen hard konkurranse med hele 12 forslag på kandidater, hvorav to fra henholdsvis byggherre og entreprenør er på samme lag.

De fire kandidatene som i sluttfasen kjempet om prisen var: YIT ved Stange/Kvianes, Veidekke Finnmark ved Knudsen/Johannessen, Veidekke Rogaland ved Einar Jonsson og Peab ved Trond Landrø.

Disse representerer bredden av asfaltjobber fra de minst trafikkerte fylkesveier til høytrafikkerte anlegg, legging i bygater og langt til fjells og på flyplasser, uttalte juryen.

Vinnerlaget har asfaltert fylkesveinettet ved Tunnsjøen nord i Trøndelag, en vei som ikke står for det største trafikkarbeidet, men utgjør en stor del av veinettet og er av avgjørende betydning for innbyggerne. Juryen har vektlagt at det gjennom kontraktsperioden er jobbet seriøst med å oppfylle og dokumentere forutsetningene i EPD-delen av kontrakten og på den måten har bidratt til arbeidet med å nå bransjens klimamål og styrke bransjens omdømme.

Powered by Labrador CMS