Glade svensker i Veidekke kunne juble og motta HMS-pris etter å ha danket ut to norske virksomheter i konsernet ved en lederavstemming.
Glade svensker i Veidekke kunne juble og motta HMS-pris etter å ha danket ut to norske virksomheter i konsernet ved en lederavstemming.

Svensk gruveenhet slo norske konkurrenter

Kandidatene til Veidekkes skandinaviske HMS-pris nomineres av virksomhetsområdene. Veidekkes ledermøte stemte onsdag 12. februar frem vinneren.

Publisert

Til sammen tre finalister ble presentert på ledermøtet der vinneren ble stemt frem. Vinneren ble den svenske gruveenheten som jobber med fjellsikring og tunneldrift i to ulike gruver i Gällivare og Zinkgruvan. De to andre finalistene, var Mesnakvartalet i Lillehammer og Veidekkes norske industrivirksomhet.

Gruveenheten i Sverige har store avstander mellom de underjordiske arbeidsstedene, og dette gjør effektiv kommunikasjonsflyt utfordrende. Gruveteamet har derfor tatt i bruk digital teknologi for å øke sikkerhetsnivået.

- Gjennom å kombinere involvering og digitale løsninger, har vi kommet frem til en metode som gjør det sikrere å jobbe i gruvene. I Gällivare jobber vi på 60 ulike stuffer, og avstandene er enorme, men vi har wifi og telefoner, og dermed kan vi kommunisere digitalt. Tiltakene har gitt bedre kvalitet i produksjonen og høyere lønnsomhet. Driften blir dessuten mer effektiv, og kunden er fornøyd. Vi er glade for at flere i Veidekke kan ta lærdom av våre erfaringer med HMS-arbeidet, sier Filip Wulkan i AC Gruva, Region Anläggning Nord.

- Arbeidet i gruvene foregår under svært kompliserte forhold. Man jobber sju dager i uken gjennom hele året, både på dagtid og om natten, og i flere skift. De digitale kommunikasjonsløsningene har gjort det enklere å kommunisere på tvers av skift og avstander, vi jobber sikrere og får god kundetilfredshet og lønnsomhet, sier konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson.