HOLDER VERKTØYET: Verktøyholderen Gravity Joe kan blant annet monteres på eget stativ med hjul eller på lift.

– Gjorde jobben flere dager raskere med dette verktøyet

Gravity Joe er nå prøvd ut av bedrifter på Østlandet og Vestlandet.

I februar presenterte Susanne Jørgensen i Gantic AS for første gang hjelpeverktøyet Gravity Joe, på Utleiekonferansen på Gardermoen. Gravity Joe passer på de fleste lifter, stillaser eller en egen Gravity Joe-vogn, og skal avlaste arbeidere fra å holde tungt verktøy, opp til 15 kg.

HMS-hjelpeverktøyet har den siste måneden være ute i prosjekter hos bedrifter på Vestlandet og Østlandet.

– Jeg har fått svært gode tilbakemeldinger på Gravity Joe fra personer som jobber med blant annet boring, meisling og skruing. Noen har også blitt ferdig flere dager tidligere på grunn av hjelpeverktøyet, som gjør at man ikke blir like trett og får smerter av å bære vekten av verktøyet i ugunstige posisjoner, sier Susanne Jørgensen, selger og markedsfører i Gantic AS.

Hjelpeverktøyet skal redusere faren for slitasje og skader på arbeidere og fall av verktøy. Gravity Joe skal motvirke skader og slitasje, få jobben gjort raskere og la en person gjøre det som ellers ville vært en tomannsjobb.

Gravity Joe kan blant annet monteres på eget stativ med hjul eller på lift.

– Vi har valgt å ta inn dette produktet for å tilby en løsning i bygg- og anleggsbransjen. Vi ser også etterspørselen etter slike løsninger som fremmer helsen på arbeidsplassen og kan fungere som en hjelpende hånd. I 2019 kostet arbeidsulykker og yrkessykdommer EU over 3,3% BNP per år, noe som tilsvarer 460 milliarder euro i 2019. Dette er tall vi kan være med å påvirke for å få ned. En god arbeidsplass ønsker å investere i ansattes fysiske og psykiske helse. De ønsker også å redusere potensielle farer og ulykker, sier Susanne Jørgensen.

Powered by Labrador CMS