DEBUTANT I NORGE: Demomaskinen Ravo 5 eSerie feiemaskin ble for første gang vist i Norge, og om noen uker vil den første maskinen komme til Sandhaug AS. På Park og Anleggsmessen ble det gjensyn mellom eksportansvarlige Marjorie Viron for Ravo B.V. i Nord-Europa og Gunnar Hatlen, Sandhaug AS (tidligere Multimaskin).

Grønne Ravo 5E presentert

SANDHAUG AS: I Berlin arbeider nye Ravo5 eSerie helelektriske feiemaskin helkontinuerlig døgndrift i tre 7-timers skift med å holde byens gater rene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Etter verdenspremieren på IFAT-utstillingen i 2018 har det vært rift om de 50 maskinene som hittil er produsert hos Ravo B.V i Fayat-gruppen. Et 30-talls maskiner går i Tyskland, og de øvrige er fordelt i storbyer i Europa.

For Sandhaug AS som har overtatt Ravo-importen etter oppkjøpet av Multimaskins konkursbo, var det derfor en stor begivenhet da de kunne presentere den første Ravo 5 eSerie-maskinen i Norge på Park og Anleggsmessen på Lillestrøm. Den grønne helelektriske feiemaskinen trakk godt med publikum til standen.

Første maskin i desember

- Feiemaskinens opphold i Norge blir relativt kortvarig, for det er firmaets demomodell som sammen med eksportansvarlige for Nord-Europa, Marjorie Virion, som kom opp til utstillingen. Etter to planlagte og påfølgende demonstrasjoner i Fredrikstad og i Oslo havn er 14-dagers oppholdet i Norge over, og maskinen skal tilbake til fabrikken. Savnet blir likevel kortvarig, for i løpet av desember får vi vår egen nye Ravo5 på plass, og nok en maskin er lovet i januar, forteller selger Gunnar Hatlen i Sandhaug.

- Når det gjelder Marjorie Virion, er det en fryd å se henne i arbeid på standen med å gi informasjon om Ravo 5 E-maskinen. Hun kjenner produktet til minste detalj, og er også på fornavn med svært mange tidligere kunder i Multimaskin, legger Hatlen til.

Dimensjoner

Ravo 5 eSerie feiebil er fullelektrisk og har 4 og 5 m3 oppsamlingsbeholdere. Standard tippehøyde er 850 mm, men med løft kan denne økes til 860-1550 mm. Feiebilen har en bredde på 2280 mm, lengde på 4625 mm og høyde fra 2510 til 2700 mm. Totalvekt på 11.400 kg er fordelt med egenvekt på 6500 kg og lastekapasitet på 4900 kg i standardutgave, men med hevbar dumperkasse øker maskinvekten med 200 kg samtidig som lastekapasiteten synker tilsvarende. Vanntanken er på 600 liter.

Maskinen har helelektrisk drift med Lithiumbatterier, og batterikapasiteten er på 100 kWt/480 volt som driver en trefaset magnetmotor. Hastigheten er 40 km/t.

- På utstillingen har vi hatt stor interesse fra både kommuner, statlige etater og private firmaer. Vi ser frem til oppfølgingen, sier Hatlen.

Powered by Labrador CMS