Det er ikke få slike bunter som Mestas folk har satt ut i høst.

Har satt ut over én million brøytestikker

Se fordelingen.

Publisert

Mesta har ansvar for å drifte 21.000 kilometer vei fra Porsanger i nordøst til Åseral i sør. Selskapet setter ned over én million brøytestikker på norske veier for denne vintersesongen.

Sikkerhet og fremkommelighet

- Brøytestikkene gir sikkerhet for våre folk som er ute på veiene, slik at de får jobbet effektiv med å fjerne snøen. Det gjør at vi kan sørge for fremkommelige veier og brøyte sikkert også når snøen kommer i store mengder, sier konsernsjef for drift og vedlikehold i Mesta, Kristin Folge.

Mesta arbeider på oppdrag for både fylkeskommuner og Statens vegvesen.

Systematisk arbeid

Brøytestikkene settes ned etter nøye beregnet oppskrift. På rette strekninger skal det være 50 meter mellom hver stikke. Er det svingete vei, er det 30 meter mellom hver.

I tillegg skal det være doble stikk før og etter rekkverk, og på spesielt værutsatte strekninger må stikkene settes på en bestemt måte.

- Vis hensyn!

Kristin Folge i Mesta oppfordrer alle bilister på veiene til å ta hensyn til mannskapet som har veiene som arbeidsplass.

- Vi skal lage trygge veier for folk og vi skal skape en trygg arbeidsplass for våre ansatte, sier Folge. Hun ber derfor alle bilister om å være tålmodige når de ser Mesta-bilene og Mesta-folk i arbeid på veiene.

- Kjør saktere, kjør pent og passér oss med god avstand.

Stikker som er satt ut, fordelt på geografiske områder:

  • 88.000 i Finnmark: Mesta har ansvaret for fem områder i Finnmark som nå er klare for vinteren. Disse områdene er: Sør-Varanger, Karasjok, Varangerhalvøye, Porsanger-Nordkyn og Smørfjord – Havøysund. Totalt er det 176 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Finnmark.
  • 75.300 i Troms: Mesta har ansvaret for tre områder i Troms som nå er klare for vinteren: Indre Troms, Lyngen og Tromsø. Totalt er det 150 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Troms.
  • 83.000 i Nordland: Mesta har ansvaret for tre områder i Nordland som nå er klare for vinteren: Helgelandskysten, Salten og Mo, som dekker kommunene, Rana, Hamnes, Nesna, Træna, Lurøy, Rødøy. Totalt er det ca. 166 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Nordland.
  • 42.000 i Trøndelag: Mesta har ansvaret for to områder i Trøndelag: Trondheim og Hitra. Total er det satt ut brøytestiller på 84 mil med vei.
  • 164.000 i Møre og Romsdal: Mesta har ansvaret for fem områder i Møre og Romsdal som nå er klare for vinteren: Søre Sunnmøre, Ålesund, Ytre Nordmøre, Nordmøre og Sunnmøre. Totalt er det neste 200 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Møre og Romsdal.
  • Nesten 190.000 i Vestland: Mesta har ansvaret for sju områder i Vestland som nå er klare for vinteren: Nordhordland, Sunnhordland, Nordfjord, Bergen, Sunnfjord, Hardander og et område som dekker kommunene Øygarden, Fjell, Askøy, Sund og Bergen. Totalt er det neste 200 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Vestland.
  • Nesten 95.000 i Rogaland: Mesta har ansvaret for tre områder i Rogaland som nå er klare for vinteren: Dalane, Haugalandet og Haugesund. Totalt er det nesten 190 mil med veil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Rogaland.
  • Nesten 50.000 i Agder: Mesta har ansvaret for to områder i Agder som er klare for vinteren: Arendal og Åseral. Nesten 100 mil har fått ca. 50.000 brøytestikker.
  • Ca. 140.000 i Telemark og Vestfold: Mesta har ansvaret for tre områder i Telemark og Vestfold som nå er klare for vinteren: Telemark Vest, Nedre Telemark sør og Vestfold øst. Totalt er det over 185 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Telemark og Vestfold
  • Ca. 140.000 i Viken: Mesta har ansvaret for fem områder i Viken som nå er klare for vinteren: Kongsberg, Lifjell, Østfold-Follo, Østfold Nord, Østfold Sør. Totalt er det nesten 280 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Viken.
  • Over 100.000 i Innlandet: Mesta har ansvaret for fire områder i Oppland som nå er klare for vinteren: Gjøvik – Toten, Nord-Gudbrandsdal, Land – Hadeland og Gjøvik – Romerike. Totalt er det over 200 mil som har fått brøytestikker satt opp for vinteren i Innlandet.
Powered by Labrador CMS