«Sporten» er i gang igjen

Mange brøytestikker langs fylkesveier i Innlandet er kjørt ned.

Publisert

- Brøytestikkene skal hjelpe trafikantene med å se hvor veien går. Denne funksjonen er spesielt viktig i dårlig vær slik som ved tåke og snøvær. Når brøytestikker blir kjørt ned eller av andre årsaker forsvinner, bidrar dette til å gjøre trafikksikkerheten dårligere, forteller Arne Fredheim, seksjonssjef for drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune.

Brøytestikkene skal også hjelpe brøytemannskapene i å oppfatte hvor veikantene er, og markere objekter langs veiene for å unngå skader på materiell.

I flere kommuner i Innlandet er en god del brøytestikker blitt kjørt ned av trafikanter. Som bildet viser er det tilfeller der dette gjøres med vilje. Enkelte steder er det kjørt «brøytestikke-slalåm».

- Dette gjør at entreprenørene må sette opp nye brøytestikker. Å sette opp brøytestikker på nytt fordi en del brøytestikker er kjørt ned eller forsvunnet på grunn av hærverk, mener vi er sløsing av midler. Arbeidet og kostnaden med å sette opp nye brøytestikker kan i ytterste konsekvens på bekostning av tid og penger som kunne blitt brukt til andre oppgaver på fylkesveiene, sier Fredheim.

I enkelte områder er omfanget av nedkjørte brøytestikk såpass stort at det blir vurdert å anmelde trafikanter for hærverk.

Powered by Labrador CMS