Hitachi ZW160-7.

Norges første til Tveter & Lund AS

Populær hjullasterstørrelse fra Hitachi i serie 7 på norsk jord.I strålende solskinn fikk Tveter & Lund sin nye Hitachi ZW160-7. Hjullasteren er en nyhet fra Hitachi og Nasta. Prototypen ble presentert på Bauma i fjor, og det ble knyttet store forventninger til modellen.

Med en motor på 171 hestekrefter og en egenvekt på drøyt 13 tonn, er lasteren en perfekt servicemaskin. Tveter & Lund har kjøpt lasteren nettopp i det øyemed. Maskinen skal gå til variert arbeid som brøyting for egne prosjekt, soping, transport og lignende.

Selv om det ikke er Hitachi lastere fra før hos bedriften, er det derimot en rekke gravere og entreprenøren har samarbeidet med Nasta i drøyt 40 år.

Første Hitachi ZW160-7, levert til Tveter & Lund AS.

– Jeg er jo fornøyd – så hvorfor skal jeg bytte da? Det er jo det går i – det skal funke og det har fungert veldig bra hittil. Det er det jeg alltid har sagt, at servicen er det viktigste. Og god service får vi hos Nasta, sier Per Anders Lund, som er daglig leder i selskapet.

– Utrolig mange endringer

Med på overleveringen i Larvik var også Verksmester Einar-Andre Kaupang, samt teknisk sjef Espen Olsen og maskinselger Kjell Sørensen.

– Det er skjedd utrolig mange endringer på disse hjullasterne sammenlignet med tidligere serie 6-lastere. Denne størrelsen er den perfekte servicemaskin. Alt er tilrettelagt både innvendig og utvendig for at sjåføren skal ha en så enkel og behagelig hverdag som mulig. Maskinen kommer dessuten også som parallelløfter i denne modellen, sier Sørensen.

Skiftet navn

Blid gjeng ved overleveringen fra Nasta til Tveter & Lund AS.

Firmaet Bjørn & Øyvind Tveter AS skiftet både navn og profil i 2020 til Tveter & Lund AS.

Det er i dag 54 ansatte i firmaet pluss en del innleide. Firmaet er nylig ISO-sertifisert og har vært Miljøfyrtårn i mange år allerede. Selskapet har dessuten en klar grønn profil og har tidligere blant annet investert i elektrisk gravemaskin fra Nasta.

– Nye moderne maskiner er et «must» for å få nye jobber som krever moderne motor med lave utslipp. Når det nå var på tide å investere i hjullaster var det mye på grunn av den nye motoren med steg V og redusert dieselforbruk. Vi i Tveter og Lund har også en strategi på nye og moderne maskiner, er et ledd i rekrutterings arbeidet i med å få tak i de beste folka i bransjen. Dessuten var det jo klart en fordel å holde seg til en leverandør, sier Lund.

Powered by Labrador CMS