BLYFRI: Den blyfrie ikke-elektriske tennerserien, Exel Neo, er lansert i Europa.

Nyhet: Blyfri ikke-elektrisk tennerserie fra Orica

Orica tar et nytt skritt mot sitt mål om bærekraftig mobilisering av jordens ressurser ved å lansere den blyfrie ikke-elektriske tennerserien, Exel Neo.

– Orica har oppgradert sitt premium Exel-produktsortiment til et tryggere og mer bærekraftig produkt ved å fjerne bly, samtidig som den samme konsekvente og pålitelige produktytelsen opprettholdes, skriver sprengstoffprodusenten i en pressemelding.

Neo er Oricas nye varemerke for miljøvennlige, bærekraftige tennmidler. Neo-serien av Exel ikke-elektriske tennere er produsert ved hjelp av en blyfri formulering i Gytorp, Sverige, uten at bly- eller blyforbindelser benyttes i produksjonsprosessen av sammensetningen i de pyrotekniske forsinkerelementene.

– Exel ikke-elektriske tennere bygger på sikkerhet, innovasjon og er basert på vår NPED-teknologi (Non Primary Explosives Detonator), som har vært brukt av Orica de siste 30 årene, skriver selskapet videre. 

På samme måte som den opprinnelige Exel-serien, er den nylig lanserte Exel Neo-serien designet for sprengningsarbeider både over og under jord.

Før lanseringen i Europa, ble Neo-produktserien vurdert og godkjent av et teknisk kontrollorgan som er en del av CE-merkingssertifiseringen i EU. De nye helt blyfrie produktene inneholder ingen stoffer som gir stor grunn til bekymring (SVHC) i henhold til EUs REACH-forskrift (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals).

Powered by Labrador CMS