Det var strålende vær og god stemning ved den ved markeringen av anleggsstart. På bildet er varaordfører i Sokndal Bjørn Inge Mydland (med kjedet), samt representanter for Rogaland fylkeskommune og Risa AS.

Risa bygger om fylkesvei og veikryss ved Titania

Det blir raskere og tryggere transport når nyveien er ferdig.

Entreprenør Risa AS er i gang med å bygge om 1,6 kilometer vei ved Titania og Motorcenter Norway på fylkesvei 44, fra Prestbru til Bjånesbakken i Sokndal, Rogaland.

Varaordfører i Sokndal, Bjørn Inge Mydland (t.v.) og leder for samferdselsutvalget i Rogaland fylkeskommune, Ole Ueland tok de første offisielle spadetakene.

– Veistrekket er viktig både for folk og næringsliv i Sokndal og i Dalane-regionen. Rogaland fylkeskommune investerer i samferdsel i hele fylket. Det er viktig for at vi skal kunne bo og arbeide i hele Rogaland. Prosjekter som dette sørger for at flere kommer seg raskere frem og tryggere hjem, sa leder for samferdselsutvalget i fylkeskommunen, Ole Ueland, da første spadetak ble tatt.

Fylkesvei 44 knytter sammen Sokndal med Åna-Sira og Flekkefjord og er nasjonal turistvei. Risa AS skal bygge veien ferdig innen 31. mai 2024. Totalsummen for prosjektet er 145 millioner kroner.

Dette skal bygges

Det er to delstrekninger som skal utbedres, hver av dem på omtrent 800 meter. Den midterste delen av prosjektet ble bygget i 2016.

Delstrekning 1 går parallelt med dagens fylkesvei. Her er veien utsatt for flom og veien er smal og svingete. Dagens fylkesvei langs elva blir liggende igjen som turvei når prosjektet er ferdig.

Delstrekning 2 omfatter nytt kryss ved innkjørselen til Titania og Motorcenter Norway, 800 meter ny vei og utbedring av deler av dagens vei.

Powered by Labrador CMS