Mats Zuccarello og Eiksenteret samarbeider om å motvirke utenforskap i Norge. Her er den velkjente ishockeyspilleren på plass i en Fendt 516 Vario.

Zuccarello i førersetet mot utenforskap

Eiksenteret og Mats Zuccarello går sammen om å begrense utenforskap i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Idretts-Norge har i lengre tid lidd av konsekvensene av tidvis nedstenging. Sammen med Mats Zuccarello, tar Eiksenteret og Zuccarellostiftelsen grep for å sikre at idrettsklubber og foreninger over hele Norge kan tilby fysisk aktivitet og idrett for barn og unge i tiden fremover.

Zuccarellostiftelsen ble stiftet februar 2016 av Mats Zuccarello med formålet om å redusere utenforskap blant barn og unge i Norge ved å bidra til at enda flere får delta i organisert og egenorganisert idrett og fysisk aktivitet.

Eiksenteret har vært en av de viktigste støttespillerne til Zuccarellostiftelsen siden 2019, og nå går organisasjonene sammen om en innsamling som skal styrke lokalmiljøene over hele landet der Eiksenteret har tilstedeværelse.

Våronna

I forbindelse med våronna, vil Eiksenteret ha innsamlingskampanjer over hele landet, og nå ønsker Eiksenteret at lokalbefolkningen nominerer hvilken klubb eller forening som skal stikke av med den lokale potten.

I løpet av hele februar ønsker Eiksenteret tips til en lokal klubb eller forening som bidrar til aktivitet, idrett og inkludering blant barn og unge.

Send ditt tips til Eiksenteret her

Etter vurderinger av nominerte klubber/foreninger, vil en jury bestående av Eikmaskin og Zuccarellostiftelsen avgjøre vinneren, og deretter vil Eiksenteret sette i gang en storstilt innsamling i hver lokale butikk i løpet av våronna; mars-juni hvorpå Mats Zuccarello vil kommunisere innsamlet beløp til den utvalgte klubben.

- Er det et begrep vi alle har lært mer om som en konsekvens av pandemien, så er det samfunnskritiske yrker. Yrker vi rett og slett ikke klarer oss uten. Landbruk og jordbruk er kritiske yrker for å holde hjulene i gang i Norge, og nå går vi sammen for å bidra til aktivitetstilbud for barn og unge over hele landet, sier Zuccarello.

Kriterier og vilkår

Idrettsklubben/-foreningen som vinner, må i all hovedsak benytte vinnerbeløpet til å skape fysisk aktivitet og idrett for barn og unge (under 25 år) i tråd med Zuccarellostiftelsens formål.

Beløpet kan gjerne gå til transport i forbindelser med turneringer eller cuper, men kan ikke gå til å dekke reiser eller opphold utenfor Norge.

85% av beløpet innsamlet lokalt vil gå til vinnerklubben, og 15% vil gå til Zuccarellostiftelsens andre aktiviteter og ordinære søknadsrunder.

Vinnerbeløpet kan for eksempel gå til å dekke transport, utstyr, tapte treningskontingenter eller oppstart av nye aktiviteter.

Powered by Labrador CMS