Kabelen kommer i land her i Kvilldal, og det er her mesteparten av Implenias jobb skal gjøres.

Implenia fikk storkontrakt av Statnett

Statnett har tildelt Implenia Norge kontrakt for grunn- og tunnelarbeid på verdens lengste sjøkabel, som skal gå mellom Norge og Storbritannia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Statnett har signert kontrakt med Implenia Norge om grunnarbeid og tunnelarbeid i Suldal i Rogaland, der likestrømkabelen NSN Link skal knyttes til det norske sentralnettet, opplyser Statnett.

I kontrakten ligger grave- og sprengningsarbeider, tunneldrift, bygging av kaier, rassikring, opparbeidelse av tomt for strømretteranlegg og etablering av veier for prosjektet. Arbeidet skal gjennomføres i området fra ilandføring av kabel i Hylsfjorden til strømretteranlegget i Kvilldal.

Arbeidet starter i september, og Implenias kontrakt er på rundt 193 millioner kroner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Denne signeringen markerer at vi er klare for å starte opp arbeidet på norsk side for verdens største kabelprosjekt. Vi er glade for å ha Implenia Norge med oss på laget, og har høye forventninger til at de bidrar til effektiv og god gjennomføring av prosjektet, med helse, miljø og sikkerhet som absolutt første prioritet, sier prosjektdirektør Thor Anders Nummedal.

Kabelen blir verdens lengste sjøkabel, og har en kapasitet på 1400 megawatt - tilsvarende rundt 750.000 husstander.

NSN Link blir med sine 720 kilometer verdens lengste undersjøiske strømkabel. Mellomlandsforbindelsen blir den første direkte koblingen mellom de to landenes kraftmarkeder, og bidrar til gode klimaløsninger ved å legge til rette for produksjon og bruk av fornybar energi på begge sider, samtidig som den styrker forsyningssikkerheten og bidrar til verdiskaping.

Total investeringskostnad for prosjektet vil være på 1,5-2 milliarder euro.

Powered by Labrador CMS