36 slike lette elektrisk drevne Fuso-lastebiler skal leveres til DB Schenker. Åtte av dem til konsernets norske selskap.

Åtte nye Fuso eCanter til DB Schenker i Norge

DB Schenker utvider sin elektriske distribusjonsflåte med 36 nye Fuso eCanter i Europa. Hele åtte av dem skal brukes i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fuso produserer nå 36 kjøretøy for DB Schenker ved sin fabrikk i Tramagal, Portugal.

I løpet av de neste ukene, skal de få skappåbygg og bakmontert lift.

DB Schenker skal bruke de lette elektriske lastebilene, med effekt på 129 kW og nyttelast på 3,2 tonn, til lokaldistribusjon i bysentre i Europeiske byer. I en pressemelding nevner DB Schenker Oslo, København, Madrid, Salzburg, Hamburg, Roma og Wien.

Fuso eCanterne på 7,49 tonn skal kunne kjøres 100 km per opplading, og skal med det dekke DB Schenkers behov i bykjerner.

Bilene skal lades opp over natt, eller lades raskt på 90 minutter med hurtiglader.

Når de 36 eCanterne er levert, har DB Schenker 41 av dem i drift i Europa.

(Saken fortsetter under illustrasjonen)

Illustrasjonen viser antallet eCanter DB Schenker har i drift i Europa i dag (hvite biler), og de nye som leveres (blå biler), fordelt på land. Norge er landet i Europa som får flest av de nye lette lastebilene fra Fuso.

- Vi er stolte over å ha sikret oss en betydelig del av eCanter-produksjonen i år. For våre kunder betyr dette at de får den samme gode servicen fra oss, men med nullutslipp i tillegg, sier Cyrille Bonjean, leder for landtransport i Europa i DB Schenker.

- Vi er veldig glade over å ta vårt partnerskap med DB Schenker til neste nivå med disse 36 bilene som er lokalt utslippsfrie. Avtalen representerer den største eCanter-avtalen så langt, og jeg vil takke DB Schenker for deres tro på Fuso på vår vei mot CO₂-nøytral transport, sier Hartmut Schick, adm. direktør i Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation og leder for Daimler Trucks Asia.

Powered by Labrador CMS