HELSPREKK: Denne bremseskiven var det bare et tidsspørsmål før ville knekt helt ute på veien.

Bremseskiven sprekt tvers gjennom!

ØRJE: Dette vogntoget hadde så store skader på en av bremseskivene at det kun var tidsspørsmål før bremsefunksjonen hadde blitt borte.

Publisert

Vogntoget fra Litauen ble stoppet ved Ørje kontrollstasjon onsdag 21. februar, og skadene på en av bilens bremseskiver ble avdekket. Bildet er tatt gjennom et hull i felgen, men man trenger ikke se lenge på skadene før man skjønner at her kunne det gått galt når som helst. Dette bekrefter også en av kontrollørene på Ørje, Roger Gulvik.

- Når bremsedeler som dette er så deformert at de er gjennomsprekt, er det ingen som kan si når den ryker helt. Det kan skje på neste nedbremsing eller om tre dager. Det kommer an på belastningen. Vi har faktisk hatt tilfeller med biler med tilsvarende skader der bremseskiven har røket under bremsetesten hos oss, og i disse testene er farten oftest betydelig lavere enn den vanligvis er ute på veien, sier Gulvik.

Bildene viser at bremseskiven i dette tilfellet er sprukket tvers gjennom fra ytterkant og helt inn. Når kontrollørene til Statens vegvesen avdekker slike kjøretøy, får sjåførene bruksforbud med bilene. Man kan reparere skadene på stedet, eller som i dette tilfellet frakte dem til verksted med bergingsbil.

Gulvik påpeker at bremseskiver på kjøretøy ofte har «småprikker» som er vanlig slitasje, men at dette tilfellet var noe helt annet og ikke trygt å ha på veien.

Powered by Labrador CMS