Mercedes-Benz Trucks inngår ladesamarbeid

Sammen med Engie skal EVBox Group tilby strøm og ladeløsninger for sentral depotlading av lastebilflåter til Mercedes-Benz Trucks' kunder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mercedes-Benz Trucks har utviklet et helhetlig økosystem under navnet eConsulting som inkluderer rådgivning og tjenester for infrastruktur. I den forbindelse, har Mercedes-Benz Trucks inngått et strategisk samarbeid med Engie og EVBox Group.

- Med tanke på kompleksiteten i de tilknyttede prosessene når det gjelder elektrisk mobilitet, er det avgjørende å sette den rette kursen for optimal bruk og integrering av helelektriske lastebilflåter. Vi ønsker å håndtere alle bekymringer våre kunder eventuelt måtte ha på dette tidspunktet, i tillegg til å forsikre dem om at vårt komplette tilbud dekker alle fremtidige behov for kjøretøy, sier Andreas von Wallfeld, sjef for markedsføring, salg og kundeservice hos Mercedes-Benz Trucks.

eActros

EVBox Groups og Engie Groups produkter og tjenester er grundig testet av Mercedes-Benz Trucks for driftskompatibilitet; ladestasjonene ble også testet med alle eksisterende og fremtidig elektrisk drevne nyttekjøretøy fra Mercedes-Benz Trucks.

I tillegg ble det utført en rekke kompabilitetstester med Mercedes-Benz Trucks charging management system.

Ladesystemene skal i første omgang brukes av eActros-kunder. Denne lastebilen settes i serieproduksjon i 2021.

Lager det mest energieffektive opplegget for hver enkelt kunde

Basert på en rekke diskusjoner mellom Mercedes-Benz og ulike transportselskaper, er det klart at spørsmålene angående ladeinfrastruktur er av stor betydning for flåteoperatørene.

I denne sammenhengen skisserer eConsulting-teamet fra Mercedes-Benz Trucks en realistisk brukerprofil for elektriske lastebiler for den respektive kunden på grunnlag av eksisterende ruter.

EVBox Group og Engie samarbeider for analysen av kundeinnskudd og utvikling av riktig infrastruktur og energiforsyning; inkludert intelligente ladeløsninger (hardware). Begge samarbeidspartnerne vil bidra til vedlikehold av ladestasjonene, i tillegg til å tilby rådgivningstjenester og teknisk DC opplæring.

- Med over ti års erfaring i å tilby integrerte ladeløsninger for elektriske kjøretøy, vet vi virkeligheten av klare retningslinjer, pålitelige produkter og utmerket service i alle ledd i kundereisen. Elektrifisering av flåter vil spille en viktig rolle for å oppnå CO₂-mål, særlig fordi transport står for nesten en fjerdedel av Europas klimagassutslipp. Derfor gleder jeg meg til å starte dette samarbeidet med Mercedes-Benz Trucks og Engie. Med vår ekspertise vil EVBox Group støtte Mercedes-Benz kunder ved å levere skalerbare og intelligente ladeløsninger for å bidra til bærekraftig transport over hele Europa, sier Kristof Vereenooghe, adm. direktør i EVBox Group.

Powered by Labrador CMS