SKREMMENDE: Kontrollørene til Statens vegvesen ble skremt da de så denne sikringen av den tunge traktoren bak på hengeren. Foto: Odd Arild Fintland, Statens vegvesen
SKREMMENDE: Kontrollørene til Statens vegvesen ble skremt da de så denne sikringen av den tunge traktoren bak på hengeren. Foto: Odd Arild Fintland, Statens vegvesen

Traktor på henger nesten ikke sikret!

Kontrollørene ved Krossmoen kontrollstasjon ble skremt da to traktorer på en henger ble transportert nesten uten sikring.

Publisert Sist oppdatert

Spesielt den bakerste traktoren på hengeren var nesten uten sikring, og det er selvfølgelig unødvendig å si mye om hvor alvorlig ulykke dette kunne skapt ute på veien.

Det var under en kontroll på Krossmoen kontrollstasjon like nord for Egersund i Rogaland, at den uansvarlige transporten ble avdekket.

Viktig å stoppe slike

- Vi er på slike dager glad for å være på jobb og stoppe denne type transport. Forholdet ble anmeldt og kvalifiserte til førerkortbeslag, sier seniorinspektør Odd Arild Fintland.

Han rakk bare å knipse et raskt bilde, før den utenlandske føreren fikk hentet frem 10 mm kjettinger og startet med nødvendig sikring av den bakerste traktoren.

Kunne dytte traktoren

- Traktoren var sikret med fire fiberstropper for å sikre den forover og bakover. Det kan delvis sees på vedlagt bilde at vinkling og plassering av stropper ikke under noen omstendighet sikrer traktoren tilstrekkelig. Det er verdt å merke seg at jeg ved håndmakt kunne forflytte traktor forover og bakover. Det er svært urovekkende at sjåføren fra Romania mente at sikring var god nok slik den var, da han kom til kontroll, sier Fintland videre til AT.no!

Powered by Labrador CMS