Løft for liftutleie

På verdensbasis er det vekst i utleieflåten av mobile lifter. Det rapporterer IPAF, internasjonal organisasjon for mobile liftutleiere.

Publisert Sist oppdatert

Totalt er det 1.120.000 mobile lifter og arbeidsplattformer i bruk i den globale utleieflåten. Dette er 8% vekst fra 2013, opplyser IPAF etter sin kartlegging.

Veksten i antall enheter har vært spesielt stor i USA i et rekordstort marked med 10% økning i verdi. I antall enheter var veksten 7%, og totalt rundes 500.000 enheter.

Det kinesiske utleiemarkedet er også i vekst med 25-30% årlig, men med lavt utgangspunkt utgjør dette bare ca. 9000 enheter de siste to årene.

Når det gjelder Europa, var veksten moderat med 1% vekst i 2014, men i verdi anslås utleieflåten til en verdi på 2,6 milliarder euro. Utleieflåten har nå nådd 285.000 enheter.

Statistikken viser også at de fleste europeiske landene hadde vekst i utleieflåten i 2014, Finland og Frankrike unntatt. Også Spania og Italia viser sunnhetstegn, heter det. I Storbritannia, Tyskland, Norge og Sverige var veksten bra med en god økning i antallet utleiemaskiner.

Rapporten fra kan kjøpes fra www.ipaf.org/reports.