Vogntoget legger seg ut før bakketoppen...

...så kommer bilen imot. Lastebilsjåføren skylder på den trege bilen foran ham på E6 for den farlige situasjonen. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Det var tirsdag at Frank Robert Olsen lå bak et vogntog ved Røra på E6 i Nord-Trøndelag, da vogntoget la seg ut for å foreta en forbikjøring på en rett strekning. Problemet var at sikten var kort, på grunn av en bakketopp, og imot kom en personbil.

Olsen filmet episoden med et dashbordkamera, og sendte videoen til Trønder-Avisa.

(Se videoen øverst i saken eller her)

Nesten i grøfta

Den møtende personbilen måtte kjøre nesten ned i grøfta for å unngå sammenstøt.

Ifølge Olsen var farten var cirka 70 km/t, som er fartsgrensen på stedet.

– Jeg forstår ikke hvorfor man må ha en slik kjørestil som yrkessjåfør. Det er skremmende, sier Olsen til Trønder-Avisa.

Sjåføren i vogntoget innrømmer at forbikjøringen ble stygg, men skylder på sjåføren i personbilen som ifølge ham hadde holdt en fart langt under fartsgrensa i lang tid uten å slippe ham forbi.

– Jeg kjørte bak denne bilen fra Gråmyra til Røra. Den kjørte 10 – 20 km/t under fartsgrensen hele vegen og slapp meg ikke forbi, forteller han til Trønder-Avisa.

- Begynte å akslerere

Han mener at sjåføren av personbilen kunne unngått den farlige situasjonen ved å slippe ham forbi.

– Jeg hadde oversikt og la meg ut, men da jeg kom opp ved siden av bilen med førerhytta, begynte den å akselerere. Jeg hadde to valg: Kjøre på og håpe at det gikk bra, eller presse bilen ut av vegen, forteller vogntogsjåføren.