Kontraktssignering oppkjøp TVU: F.v. Roger Stein Nilsen (selger), Ole Johan Olsen (selger), Henning Hanevold (adm. direktør Peab Eiendomsutvikling) og Stein Jaran Fredriksen (selger).

Peab skal vokse innen eiendomsutvikling

Selskapet investerer i eiendom i Grenland og Vestfold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Peab Eiendomsutvikling kjøper ut de andre eierne i Telemark Vestfold Utvikling. Selskapet eide tidligere 33,4 prosent av aksjene. Oppkjøpet styrker Peab Eiendomsutviklings posisjon på Østlandet og spesielt i Grenland og Vestfold.

Telemark Vestfold Utvikling (TVU) har tradisjonelt satset innen både bolig og næringsbygg, men de senere årene har det meste av virksomheten dreid seg om boligutvikling. Nå blir selskapet og de seks medarbeiderne en del av Peab Eiendomsutvikling.

- For å styrke vår posisjon på Østlandet var det riktig å kjøpe ut de andre eierne. TVU har levert gode resultater over tid. Sammen med de andre eierne fant vi at dette var et godt tidspunkt å kjøpe dem ut, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

- En betydelig tomtebank

I 2010 kjøpte Peab 33,4 prosent av selskapet, samtidig som de kjøpte entreprenørselskapet Telemark Vestfold Entreprenør. TVU besitter en «betydelig tomtebank» i Grenland og Sandefjord.

3D-illustrasjon av Sørby-Virik i Sandefjord.

Selskapet har blant annet i flere år jobbet med et av Sandefjords største utviklingsområder, Sørby/Virik, som ble ferdig regulert i sommer. TVU har flere samarbeidsavtaler om ulike prosjekter i Grenland. Nylig ble det signert en samarbeidsavtale med Citycon, om utvikling av 96 ferdig regulerte boliger på kjøpesenteret Downtown i Porsgrunn og 80 enheter på Herkules i Skien.

Telemark Vestfold Holding er største eier som nå selger sin eierandel. Ole Johan Olsen og Stein Jaran Fredriksen er blant eierne i Telemark Vestfold Holding.

- TVUs styrke er at vi har vært gode i vurderingen av tomter og jobbet godt i planleggingsfasen, slik at vi stort sett alltid har bygget det som opprinnelig var planlagt. Dermed har vi fått mange fornøyde kunder, og et positivt omdømme i Telemark og Vestfold, sier Olsen.

- Jeg tror det er bra for de ansatte og for fremtiden til selskapet at Peab Eiendomsutvikling nå tar over som eier, sier Fredriksen.

Vurderer flere oppkjøp

TVU vil fortsette som et eget selskap og merkevaren skal fremover være en del av Peab-merkevaren.

- Vi får gleden av å eie et solid selskap med kompetente medarbeidere. Kombinert med vår erfaring og god struktur og systemer, har vi stor tro på videre vekst for selskapet i Grenland og Vestfold, sier Henning Hanevold.

Peab Eiendomsutvikling vurderer både ytterligere oppkjøp av selskaper, kjøp av tomteporteføljer og enkelt prosjekter for å vokse innen eiendomsutvikling.

- Vi er dialog med både større og mindre aktører om utvikling av eiendommer med potensial. Ofte går vi i partnerskap med en eller flere aktører, men vi vurderer også å ta over hele virksomheter der vi ser at dette vil bidra til en god utvikling for oss på Østlandet, sier Hanevold.

Powered by Labrador CMS