På parkeringsplassen bak arrangementskomitéen for Rudshøgdadagen 2017 vil det 29. september bli fylt opp av stands og aktiviteter. F.v. Leiv Peter Blakstad, distriktssjef for Maskin-Entreprenørens Forbund i Hedmark og Oppland, Svein Slåen, daglig leder i Mjøs-produkter AS, og Dino Borolien, daglig leder i MAN Truck & Bus AS avd. Rudshøgda
På parkeringsplassen bak arrangementskomitéen for Rudshøgdadagen 2017 vil det 29. september bli fylt opp av stands og aktiviteter. F.v. Leiv Peter Blakstad, distriktssjef for Maskin-Entreprenørens Forbund i Hedmark og Oppland, Svein Slåen, daglig leder i Mjøs-produkter AS, og Dino Borolien, daglig leder i MAN Truck & Bus AS avd. Rudshøgda

Åpne hus og bildropp

Det er på Rudshøgda det skjer.

Publisert Sist oppdatert

Det begynner vel å nærme seg en tradisjon når Rudshøgdadagen blir arrangert for tredje gang på Rudshøgda nord for Hamar 29. september. Man nøyer seg riktignok med én dag i år, mot to de foregående, men det blir fullt opp av aktivitet likevel.

Rudshøgda er Hedmarks største næringsområde. Her finner vi 100 bedrifter med til sammen ca. 1700 ansatte i en rekke forskjellige bransjer. Noen av de tyngste aktørene i næringsparken er relatert til anlegg og transport. Innenfor denne sektoren finner vi også Dino Borolien som er styreleder i Rudshøgda Næringsforening og daglig leder i MAN Truck & Bus AS avd. Rudshøgda.

Med seg i arrangementskomitéen for Rudshøgdadagen har han Leiv Peter Blakstad, distriktssjef for Maskinentreprenørenes Forbund i Hedmark og Oppland, Svein Slåen, daglig leder i Mjøs-produkter AS, Per Hatterud, daglig leder i Per Hatterud Maskin AS, Snefrid Haugli, daglig leder i Kroene på Rudshøgda, og Liv Tonje Larsen, regnskapsfører i Vekstra Ringsaker SA.

I tillegg har daglig leder i næringsforeningen, Kim Brandsnes, også en hånd med på roret.

- I utgangspunktet hadde vi tenkt oss to dager som tidligere. Vi ønsker imidlertid ikke å kollidere med andre arrangementer i vårt nærområde, og 28.september har Coop Obs, en av våre største medlemsbedrifter, offisiell åpning av sitt nye anlegg her på Rudshøgda. Da synes vi de skal få ha den dagen for seg selv, sier Borolien. – En innholdsrik fredag gjør nok at folk kommer likevel.

Rekruttering

I år som i fjor, blir rekruttering et viktig tema på Rudshøgdadagen. Til det såkalte TAKO-senteret (står for transport., anlegg, kompetanse og opplæring og huser distriktskontorene til Norges Lastebileier-Forbund og Maskin-Entreprenørenes Forening, samt firmaet Transportkompetanse AS og tre opplæringskontorer) er det invitert 300 elever som vil få informasjoner om muligheter i arbeidslivet.

Forskjellige bedrifter på Rudshøgda vil også få muligheten til å presentere hva de står for, hvilke behov de har for fremtidig arbeidskraft og hva de kan tilby de unge som skal ut i arbeidslivet.

- Ikke minst innenfor alle virksomheter som jobber i eller opp mot anlegg og transport er vi helt avhengige av et aktivt rekrutteringsarbeid for å ha tilstrekkelig tilgang på nye medarbeidere, sier Leiv Peter Blakstad.

- Dette gjelder ikke minst her i området hvor vi snart får en storstilt utbygging av E6 mellom Kolomoen og Moelv. Det vil kreve nye medarbeidere hos mange bedrifter.

Åpne hus og mer til

Mange av bedriftene i næringsparken deltar på Rudshøgdadagen på en eller annen måte. Mange vil ha åpne hus og ta imot besøkende, og de vil presentere det de står for med utstillinger. Mange vil ha ekstra gode tilbud på varer og tjenester, og det vil også bli arrangert to forskjellige auksjoner på både utstyr og kapitalvarer.

Det blir underholdning av forskjellig slag. Et innslag som sikkert mange motorinteresserte vil sette pris på, er såkalt Drifting, en populær motorsport med mye sladding.

I samarbeid med redningsetatene vil det også bli foretatt bildropp viser hvilke krefter som er i spill under en trafikkulykke og hva man gjør for å redde mennesker ut av bilvrak

Det kommer også til å bli annen underholdning. – Og kanskje har vi en og annen overraskelse å by på. Hvem vet, avslutter Dino Borolien.