Første dag i ny jobb: Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC.
Første dag i ny jobb: Heidi Fredriksen sammen med arbeidsformann Robert Meland, som også er hennes fadder under læretiden i NCC.

Asfaltlærling nr. 22

Heidi sender NCC i tet blant norske asfaltbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Med Heidi Fredriksen (22) fra Flekkefjord som nyansatt lærling i asfaltfaget, er NCC helt i teten blant norske asfaltbedrifter innen rekruttering av lærlinger, ikke minst jenter. Dette opplyser NCC i en pressemelding.

Heidi startet denne uken læretiden mot fagtittelen asfaltør på NCCs utleggerlag i Vest-Agder og Rogaland. Etter ett år som lærling innen fjell- og bergverksfaget, valgte hun å bytte til asfaltfaget.

- Å arbeide med asfalt er en helt annen måte å jobbe på, ofte utendørs som passer meg bedre. Asfaltfaget er et omfattende fagfelt som jeg gleder meg til å lære mer om, sier Heidi Fredriksen.

Hun blir dermed den tredje kvinnelige lærlingen i asfaltfaget innen NCC Industry. Med 22 asfaltlærlinger er NCC, ifølge seg selv, også den bedriften med flest lærlinger totalt innen dette fagfeltet.

Aktivt rekrutteringsarbeid

- Det er svært gledelig. Vi har over tid jobbet bevisst med å rekruttere flere lærlinger ikke minst til asfaltfaget, og samtidig øke andelen jenter inn i bransjen, sier Even Hedland som er opplæringsansvarlig i NCC.

- Det nyter vi godt av nå. I tillegg har vi mange dyktige lærlinger som er de beste ambassadører i markedsføringen, sier Hedland, som hvert år rekrutterer opp mot 60 nye lærlinger i en rekke fag til selskapet.

Fredriksen kan se frem til en spennende og omfattende læretid fram mot fagprøve. Når årets utlegger-sesong er over, skal hun blant annet jobbe ved NCCs asfaltlaboratorium i Drammen, på selskapets verksted på Mjåvann og ved et av NCCs asfaltverk i Sørøst-Norge.

- Vi ønsker å gi våre lærlinger et skikkelig opplæringstilbud. Det krever at vi som selskap har arbeid til lærlingene og at vi gir hver enkelt en god oppfølging i læretiden, sier Hedland.

Lærlinger viktig for vekst

NCC har ambisjoner om ytterligere vekst i asfaltvirksomheten:

- Vår ambisjon er ytterligere vekst. Det krever et solid grunnfjell av fagarbeidere. Derfor er det viktig for oss å ta inn lærlinger, sier asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen.