FØRST I METALL: Mercedes-Benz har laget sine første reservedeler i metall med 3D printer teknologi. Den første delen ble et termostatlokk til eldre lastebiler.
FØRST I METALL: Mercedes-Benz har laget sine første reservedeler i metall med 3D printer teknologi. Den første delen ble et termostatlokk til eldre lastebiler.

Første 3D print i metall

Mercedes-Benz har tatt 3D printer teknologien ett steg videre. For første gang har de laget reservedeler i metall med 3D printer teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Den første delen som er produsert er termostatlokk for eldre lastebiler og Unimog. Med 3D printer teknologi som også fungerer godt i metall åpner det seg en ny verden både for utgåtte modeller og spesialdeler.

- Med introduseringen av 3D metall printteknologi gjeninntar Mercedes-Benz sin pionerrolle blant verdens kjøretøyprodusenter, sier Andreas Duschle i Mercedes-Benz service og deler.

Alle deler som 3D printes skal oppfylle de samme strenge kvalitetskravene som konvensjonelle reservedeler. Delene som nå slippes har vært igjennom omfattende kvalitetstester og utprøving før det slippes ut på markedet.

Mercedes-Benz har i ett år tilbud 3D printing av reservedeler i plast. I tiden som har gått siden den lanseringen har det vært et tett samarbeid mellom utviklere og forskere for å forbedre og videreutvikle teknologien.

Det er mange fordeler med å kunne printe delene direkte. Både på logistikk og transport og det å måtte lage kostbare verktøy for å kunne produsere delene. Samtidig kan det bli enklere og billigere å produsere mindre serier med reservedeler.

Denne teknologien vil også gjøre tilgjengeligheten på deler til utgåtte modeller lettere.