Betongbiter falt ned i Brynstunnelen i Oslo natt til 30. juni.
Betongbiter falt ned i Brynstunnelen i Oslo natt til 30. juni.

Betong har løsnet i Brynstunnelen

Veidekke Entreprenør har oppgradert begge løpene i Brynstunnelen i Oslo fra 20. februar 2016 til 29. april 2017. Fredag 30. juni falt betong ned fra taket i en portal.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen forventer lange køer på E6/Ring 3 og tilstøtende veinett.

- Vi jobber nå så raskt vi kan med å få oversikt over skaden, sier leder for tunnelprosjektet, Hilde Ulvik i en pressemelding.

Skaden inntraff kl. 01.40 natt til fredag 30. juni i det sørgående løpet, i portalen og ikke inne i selve tunnelen. Det er et «mindre felt med betong som har løsnet» opplyses det fra Vegvesenet. En bil kjørte inn i betongbiter i veibanen og fikk, også ifølge Vegvesenet, mindre skader.

- Denne betongen har ingen bærende effekt. Det er heller ikke bærende betong over skadestedet. I første omgang pigger vi ned all murpuss i skadeområdet. Så må vi komme tilbake til hva vi gjør videre., sier Ulvik.

Arbeidene med å kartlegge skadeomfang og årsak pågår i Brynstunnelen 30. juni.
Arbeidene med å kartlegge skadeomfang og årsak pågår i Brynstunnelen 30. juni.

Uhellet kommer i en periode med flere store stenginger i Oslo, både på Oslo S og stenging av Ekeberg- Svartdalstunnelen mandag 3. juli.

- Dette kommer dessverre i en allerede presset situasjon. Det kommer til å bli lange køer på E6/Ring 3. Vi oppfordrer alle som kan til å reise kollektivt, sykle eller gå, sier Ulvik.