Nye Volvo FE 350. Salget starter i juni og produksjonen i september 2017.
Nye Volvo FE 350. Salget starter i juni og produksjonen i september 2017.

Volvo FE 350

Sterkere motor utvider bruksområdet for Volvo FE.

Publisert Sist oppdatert

Nå lanseres Volvo FE med 350 hk/1400 Nm-motor og en ny foraksel med akseltrykk på opp til ni tonn. Dette gjør en av Volvo Trucks mest allsidige modeller til et sterkt alternativ for mer krevende oppdrag innen distribusjon, avfallshåndtering og lett anleggskjøring.

- Volvo FE er en fleksibel og smidig lastebil som utfører jobben like effektivt i regionaltrafikk, som i tett bytrafikk. Nå utvider vi bruksområdet ytterligere ved å tilby et alternativ med høyere presisjon og økt nyttelast, noe som mange kunder spør etter, sier Anders Edenholm, Segment Manager Distribution hos Volvo Trucks.

Vogntog

Volvo FE 350 er nå tilgjengelig med vogntogvekt på opptil 44 tonn og passer både som singelbil og i kombinasjon med slep.

Tippbiler, kranbiler og feiebiler er noen eksempler på treakslede kombinasjoner der den økte motorressursen gir muligheter for høyrere produktivitet.

Motoren, D8K Euro 6, er tilgjengelig for samtlige  førerhuskombinasjoner, også for førerhus med lavt innsteg, og kan kombineres med Volvo I-Shift eller helautomatisk girkasse.

Salgstart i juni 2017

Volvo FE 350 tilbys på alle Euro 6-markeder. Salgsstart skjer i slutten av juni 2017 og produksjonen starter i september. Flere produktnyheter i FE-programmet vil bli presentert i løpet av høsten 2017, lover Volvo i en pressemelding.

Samtidig som dieseldrevne Volvo FE 350 introduseres, utvider også Volvo Trucks mulighetene for gassdrevet lastebil. Volvo FE 320 med CNG er nå tilgjengelig med flere ulike førerhusvarianter – kort førerhus, komfortførerhus, langt førerhus eller med lavt innsteg.

Fakta Volvo FE 350:

  • Motor: Volvos 8-liters dieselmotor, D8K Euro 6, med 350 hk/1400 Nm.
  • Girkasse: Volvos automatiserte girkasse  I-Shift, eller helautomatisk girkasse.
  • Kraftuttak: Opptil 600 Nm.
  • Førerhus: Lavt førerhus, komfort førerhus, langt førerhus, førerhus med lavt innsteg.
  • Vogntogvekt (GCW): Opptil 44 tonn.
  • Akselkonfigurasjoner: 4x2, 6x2, 6x4. Finnes også som 4x2 trekkvogn.
  • Foraksler: 7,1–9 tonns akseltrykk.
  • Bakaksler: 13–23 tonns akseltrykk.