Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet går videre med løsninger fra tre entreprenørsammenslutninger.
Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet går videre med løsninger fra tre entreprenørsammenslutninger.

Vegvesenet har valgt OPS-finalister

Statens vegvesen har valgt tre av sju entreprenører som skal være med videre i i konkurransen om OPS-prosjektet rv. 3/rv. 25 Løten–Elverum i Hedmark.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen tar med Skanska Norge, Strabag/Acciona og Veidekke/Sundt videre i konkurransen:

- Vi har hatt sju sterke grupperinger med i vurderingen. Vi skal nå konsentrere oss om dialog og forhandlinger med de tre vi har vurdert som sterkest, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet.

Spennende blanding

Vegvesenet mener at disse grupperingene utgjør en spennende blanding av norske og internasjonale selskap.

Finalistene er valgt blant annet på grunnlag av erfaring, økonomisk soliditet og historikk på helse, miljø og sikkerhet.

Finansielle muskler er viktig i et OPS-prosjekt, der kontraktsverdien antas å ligge rundt 4 milliarder kroner. Dette skal OPS-selskapet finansiere i byggeperioden.

- I månedene fremover skal vi diskutere løsninger med de tre selskapsgrupperingene før vi tar et endelig valg om samarbeidspartner, sier Sandvin.

Entreprenørene medvirker

- En prosess med forhandlinger gir entreprenørene muligheter for å spille inn løsningsforslag underveis. Vi skal få et prosjekt med gode tekniske løsninger og optimal framdrift, fremholder Bettina Sandvin.

Det er første gang på 13 år at Vegvesenet inngår en OPS-kontrakt. Forrige prosjekt var utbyggingen av E18 Grimstad – Kristiansand som sto ferdig i 2009.

Det spesielle med OPS, er at én kontrakt omfatter finansering, bygging og drift av den ferdige veistrekningen i 20 år. Vegvesenet inngår kontrakt med et selskap som kan dokumentere kompetanse og ressurser på alle disse områdene.