En stolt og lettet Steelwrist-sjef Stefan Stockhaus (t.v.) og Norges-leder Stian Brække foran tiltrotatoren X32 som kom allerede i 2014, men nå har fått fast OQ-topp. Redskapet har lav byggehøyde, vekten er lav, men styrken er økt.
En stolt og lettet Steelwrist-sjef Stefan Stockhaus (t.v.) og Norges-leder Stian Brække foran tiltrotatoren X32 som kom allerede i 2014, men nå har fått fast OQ-topp. Redskapet har lav byggehøyde, vekten er lav, men styrken er økt.

Steelwrist og SVABs storlanseringer

SOLLENTUNA (AT.no): - Dette er vår største lansering og presentasjon av nye produkter noensinne. På Maskinexpo i Stockholm 18.-20. mai får også publikum for første gang oppleve det vi har å by på.

Publisert Sist oppdatert

CEO Stefan Stockhaus i Steelwrist har avgjort sine ord i behold. Nyhetene trillet ut som erter av en sekk på Steelwrists internasjonale pressedag i Sollentuna 26. april da han og kollegaene, utviklingsdirektør Markus Nilsson og CEO Fredrik Eriksson i SVAB Hydraulikk, møtte pressen. Vi skal se på noen av nyhetene her.

Nyhetsflommen

* Steelwrist lanserer nå en helt ny serie hydrauliske markvibratorer, multigripere og sorteringsgripere.

* I tillegg kommer et bredt program gravemaskinskuffer, sorteringsskuffer, pusseskuffer, planeringsskuffer, graveskuffer og spesielle VA-skuffer.

* Det er inngått en strategisk avtale med Tiltman ApS om distribusjon av tilt-enheter for minigravere opp til tre tonn.

* I Storbritannia har Steelwrist overtatt sin distributør Agcon UK Ltd og etablert Steelwrist UK Ltd. Samtidig etablerer selskapet seg i Sør-Korea og har nå egen virksomhet i ti land.

* I tett samarbeid med SVAB Hydraulikk, et annet av datterselskapene under Terratechs paraply, lanseres også Quantum. Plattformen for neste generasjons styresystem.

Under ser vi nærmere på to av systemene, Steelwrist OQ Auto Connection system og SVAB Quantum Tool recognition.

Kompatibelt med Oilquick

Fredrik Eriksson i SVAB og Stian Brække viser Quantum sporingsenhet som er festet på modellen av en gravemaskinskuffe. Fra hytta kan maskinføreren identifisere og spore opp hvor skuffen står. Batteriet i sporingsenheten har fem års levetid, og via en app tilkoblet spaksystemet kan føreren spore all redskap.
Fredrik Eriksson i SVAB og Stian Brække viser Quantum sporingsenhet som er festet på modellen av en gravemaskinskuffe. Fra hytta kan maskinføreren identifisere og spore opp hvor skuffen står. Batteriet i sporingsenheten har fem års levetid, og via en app tilkoblet spaksystemet kan føreren spore all redskap.

Lanseringen av OQ connection system som er fullt kompatible med Oilquick(1) sammen med en ny High Flow tiltrotator-teknologi, var som nevnt en av de høyaktuelle nyhetene på pressemøtet.

- OQ Auto Connection er et strategisk trekk for å skape en global standard for automatiske oljekoblinger for gravemaskiner. OQ Auto Connection-teknologien blir først tilgjengelig på hurtigfester, adapterplater i forskjellige varianter og på Steelwrist tiltrotatorer, sier Stockhaus.

Helautomatiske oljekoblinger

Stockhaus opplyser at etterspørselen etter automatiske oljekoblinger øker i alle større markeder.

Steelwrist OQ Auto Connection er utviklet med den nyeste teknologien innen hydraulikkoblinger og har en forbedret støvbeskyttelse. Fortsatt er den 100% kompatibel med velkjente Oilquick1-standarden.

- Vi har fått forespørsler på helautomatiske oljekoblinger i lang tid, og markedet har ventet på vår løsning. Gjennom de siste fem årene har vi sammenlignet alle tilgjengelige systemer, og vi har jobbet med flere forskjellige konsepter. Derfor er vi ekstremt glade for å endelig å kunne lansere vår OQ Auto Connections, sier Stefan Stockhaus, CEO i Steelwrist.

Den symmetriske standarden

Steelwrist OQ Auto Connection hurtigfester følger den symmetriske standarden som vokser internasjonalt, et kilelåst system som oppfyller ISO13031:2016. I tillegg har Steelwrists' OQ-hurtigfester og OQ-tiltrotatorer den patenterte Front Pin Lock-teknologien som sørger for økt sikkerhet ved å hindre at gravemaskinføreren utilsiktet mister redskap.

Fra et teknisk ståsted er to ting viktig når man utvikler automatiske koblinger. Det trengs skikkelig høy-flyt-egenskaper for å drive alle typer redskap, og en god støvbeskyttelse som forhindrer forurensning.

Koblingsprosedyren skal redusere risikoen for at partikler fra elementene kan forurense «flat-face koblingen», skriver utviklingsdirektør Markus Nilsson i Steelwrist.

Introduksjonen i Norge og Sverige

Introduksjon i Sverige og Norge vil fokusere på OQ60-5 og OQ70. Andre varianter som OQ65 og OQ70/555 blir introdusert i løpet av siste kvartal i 2017.

For tiltrotatorene er OQ-teknologien først tilgjengelig på tilrotatorens overdel slik at den kobles til et hurtigfeste, mens underdelen av tiltrotatoren vil få OQ-teknologien senere.

- Vi er stolte av våre forbedringer, og med dette starter vi samarbeidet med Oilquick1 for sammen å jobbe for en global standard innen Auto Connection Couplers, sier Stockhaus og peker på at det samtidig lanseres High Flow hydraulikk til Steelwrist tiltrotatorportefølje. Den blir tilgjengelig for alle tiltrotatorer fra X18 (gravemaskiner 12-18 tonn) og oppover.

SVABs Quantum Tool Recognition

Selskapet er global markedsleder av tiltrotatorstyring og lanserte redskapsstyringssystemet Quantum Tool Recognition i Sollentuna.

Det nye OQ automatiske tilkoblingssystemet har små, robuste og effektive verktøymoduler som gir redskapet på gravemaskinen intelligens. En trådløs batteridrevet modul festes til redskapet og kommuniserer med en modul i førerhytta på maskinen.

Dersom føreren har satt fra seg en skuff, hammer eller annet utstyr som er merket med den batteridrevne modulen, kan redskapet lokaliseres av maskinføreren.

Systemet forteller hvor redskapet er, noe som ikke minst er viktig ved førerbytte på maskinen, og uten tvil vil Quantum-plattformen fungere som effektivt gjenkjenningshjelp.

Føreren trenger ikke taste inn korrekt arbeidsredskap manuelt i systemet, og Quantum-plattformer kan kommunisere med eksterne maskinstyringssystemer som Leica Geosystemer eller Trimble, opplyser adm. direktør Fredrik Eriksson i SVAB Hydraulikk.

Begeistring i Norge

Nylanseringene blir tatt imot med åpne hender av Stian Brække som leder Steelwrist AB Norge.

- Nå opplever vi en ny situasjon med et helt nytt og utvidet produktspekter, ikke minst på redskapssiden, sier Brække.

Powered by Labrador CMS