Lanutti Group har skrevet kontrakt med Iveco på 610 stk. Stralis XP og Stralis NP (bildet) for langtransport.
Lanutti Group har skrevet kontrakt med Iveco på 610 stk. Stralis XP og Stralis NP (bildet) for langtransport.

Transportselskap bestilte 610 Iveco-er

Iveco, en del av CNH Industrial, har undertegnet en avtale med Lannutti Group om kjøp av 610 stk. Stralis XP og NP.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen er en av de mest betydningsfulle i Europa til dags dato for Iveco når det gjelder selskapets nyeste generasjon Stralis. Lannutti har valgt «de mest avanserte versjonene med tanke på drivstofforbruk og miljømessig bærekraft», skriver Iveco i en pressemelding.

Leveransen vil bestå av fire forskjellige typer tunge nyttekjøretøy for å dekke de ulike transportbehovene hos Lannutti Group.

Modellene som skal leveres, kommer fra Stralis XP-serien og den naturgassdrevne Stralis NP-serien.

Diesel og naturgass

Alle Stralis XP-modellene som skal leveres, utstyres med Iveco Cursor 11-motorer, produsert av CNH Industrials motorselskap FPT Industrial, med effekter på 460 og 480 hk.

Disse modellene ble valgt av Lannutti Group for «å kunne redusere drivstofforbruket og øke nyttelasten». Stralis NP-modellene er utstyrt med Iveco Cursor 9-motorer, også disse fra FPT Industrial. Disse bilene har to LNG-tanker (Liquefied Natural Gas) som skal gi en rekkevidde på inntil 1500 km.

- Det er meget tilfredsstillende å se at vårt partnerskap med Lannutti blomstrer over år og fortsetter med nye produktutviklinger. Dette er en av de viktigste europeiske avtaler vi har inngått når det gjelder antall kjøretøy, 610 Stralis XP og NP, som begge er bærekraftige løsninger for transport. Her finner vi de aller best ytende kjøretøyene når det gjelder reduksjon i drivstofforbruket og den første naturgassdrevne lastebilen som virkelig egner seg til langtransport, sier Pierre Lahutte, toppsjef i Iveco i meldingen.

Om Lanutti og Iveco

Lannutti Group ble etablert for mer enn 50 år siden og har i dag operasjoner i sju europeiske land, Belgia, Tsjekkia, Frankrike, Italia, Luxembourg, Romania og Spania.

Iveco er et selskap innenfor CNH Industrial N.V., en global leder innenfor kapitalvaresektoren, oppført på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Computerised Stock Exchange, organisert og styrt av Borse Italiana (MI: CNHI). Iveco utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, samt offroad lastebiler og andre offroad kjøretøy.

Det brede kjøretøyprogrammet inkluderer Daily, et kjøretøy som dekker 3 til 7 tonns-segmentet, Eurocargo fra 6 til 16 tonn, samt Trakker (dedikert for offroad kjøring) og Stralis, begge over 16 tonn. I tillegg kommer merkenavnet Iveco Astra som dekker gruve- og anleggssektoren med tipptrucker og rammestyrte dumpere, samt spesialkjøretøy.

Iveco sysselsetter nesten 21.000 ansatte globalt. Selskapet har produksjonsenheter i sju land i Europa, Asia, Afrika, Oceania og Latin-Amerika. Iveco har 4200 salgs- og servicepunkter i mer enn 160 land.