Finn Kristian Tokvam, daglig leder i Tokvam AS (t.v.) og Per Hellman, som har arbeidet med feiekoster gjennom mange år, har store forhåpninger til det nye produktsegmentet til Tokvam.
Finn Kristian Tokvam, daglig leder i Tokvam AS (t.v.) og Per Hellman, som har arbeidet med feiekoster gjennom mange år, har store forhåpninger til det nye produktsegmentet til Tokvam.

Vinterspesialisten priser sommeren

Tokvam AS, Toten-bedriften som er spesialist på vintervedlikeholdsutstyr for traktorer og hjullastere, satser nå på sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Først ut av nye produkter er frontmonterte feiemaskiner for traktorer, hjullastere og spesialmaskiner. De roterende feiekostene finnes i bredder på 2,5 og 3,0 meter og med diameter på 700 og 900 mm. Under vårt besøk hos Tokvam 7. februar sto to feiemaskiner klare for forsendelse. En av dem skulle helt til Canada.

De roterende feiekostene har et innebygget flytsystem som gjør at de følger underlaget automatisk. Kostene egner seg for et bredt spekter av landbrukstraktorer, samt hjullastere fra 4 og oppover til 20 tonn. Utstyret leveres med mange forskjellige innfestinger og kan derfor bruke alle fabrikater bæremaskiner.

- Det er en strategisk beslutning å gå inn i markedet for sommer-vedlikeholdsutstyr, sier Finn Kristian Tokvam, daglig leder i den tradisjonsrike Toten-bedriften. – Vi ønsker å bli en helårsleverandør for å kunne ha jevnere produksjon, vi har et ønske om å vokse, og vi ønsker å henvende seg sterkere på et internasjonalt marked hvor det er tungt å komme inn hvis vi bare har utstyr for snø.

Han lar det skinne gjennom at det vil komme mer utstyr for sommer-vedlikehold etter hvert. Tokvam er fra før en velrenommert leverandør av snøfreser, ploger og strøutstyr. Utstyr for veivedlikehold den delen av året det ikke er snø, blir et fjerde ben. Her i landet selges feiemaskinene i hovedsak gjennom Felleskjøpet og anleggsmaskin-leverandørene.