Per Olav Fredheim har god grunn til å smile om dagen.

Fredheim vinner nye slag

Fredheim Maskin slår nye rekorder og blir nå landsdekkende på slaghammer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I fjor økte Østfold-firmaet omsetningen til 275 mill. kroner, en økning på 33 prosent. Staben er doblet på få år, og nå må selskapet øke staben ytterligere fra 25 til 30 ansatte.

Dekker behovet

Som landsdekkende slaghammerleverandør vil Fredheim tilfredsstille de med behov for å pigge steinblokker og betongkonstruksjoner eller renske tunnel.

– Pukkverk, entreprenører, gjenvinnings- og rivningsselskap kommer til å bli de store kundene våre, sier daglig leder Per Olav Fredheim til avisen Smaalenene.

Han viser til at Rammer-produktene står sterkt i markedet og anslår at slaghammerne kommer til å utgjøre 10 prosent av Fredheims samlede omsetning.

Solid aktør

Rammer er et Sandvik-produkt og Fredheim Maskin er godt kjent med dette konsernet, etter å ha solgt Sandvik knuse- og sikteverk i snart to år.

Fredheim Maskin har siden starten i 1998 bygd seg opp til en betydelig aktør som forhandler av knuse- og sikteverk. Med et årlig salg av 80 til 100 Keestrack er selskapet markedsleder i Skandinavia.

– Nå trenger vi flere ansatte. Til å jobbe med våre nye slaghammer-produkter er allerede første nykommer på plass, men vi trenger å styrke oss med ytterligere to medarbeidere (mekaniker og selger). Innen kort tid runder vi 30 ansatte, sier han.

Da Fredheim Maskin flyttet fra Skiptvet til Spydeberg i desember 2012, hadde firmaet 10 ansatte. Omsetningen lå på 170 mill. kroner.

Gir jernet

Som begrunnelse for den raske veksten forteller Fredheim:

– Ett stikkord er anerkjente leverandører. Ikke mindre viktig er det at vi har en arbeidsstokk som er flink og står på. De gir jernet og kan jobben sin, sier Fredheim.

Spydeberg-firmaet har et salgsmarked som strekker seg fra Svalbard til Malmö. Norges satsing på å løfte infrastrukturen, både innen vei og jernbane, har vært medvirkende til økt etterspørsel.

Powered by Labrador CMS