Nå står veivedlikehold både sommer og vinter på programmet for Tokvam AS. Fotomontasje: Tokvam
Nå står veivedlikehold både sommer og vinter på programmet for Tokvam AS. Fotomontasje: Tokvam

Tokvam er klar for sommer

Tokvam ønsker å vokse utenfor Norge. For å lykkes satser selskapet på utstyr til veivedlikehold året rundt - ikke bare om vinteren.

Publisert Sist oppdatert

I 60 år har snøfreserprodusent Tokvam AS gjort vinteren lettere. Nå vil selskapet gjøre alle årstider lettere.

 - Vi kommer med en helt ny produktportefølje innen sommervedlikehold. Nå rigges Tokvam for alle årstider, sier daglig leder Finn Kristian Tokvam i en pressemelding.

Bedriften startet som bygdesmie på slutten av 1950-tallet, og har gjennom årene blitt en kjent leverandør av snøfresere og sand- og saltspredere. Etter hvert har produksjon av snøploger også blitt en viktig del av virksomheten.

Nå tar Tokvam «skrittet helt ut» og blir totalleverandør av veivedlikehold – året rundt.

- Det blir veldig spennende, og kundene kan være sikre på at de får den samme premium funksjonalitet, kvalitet og service de er vant til fra Tokvams andre produkter, lover Finn Kristian Tokvam.

Ny frontmontert kost

Først ut av nye produkter, er en frontmontert kost med innebygget flytsystem som følger underlaget automatisk (FK) til bruk på traktorer, hjullastere og spesialmaskiner. Den er uten oppsamler og designet spesielt til å brukes i høye hastigheter.

Sommersatsingen rettes både mot traktor og hjullastersegmentet - Tokvam vil bli en aktør å regne med på begge disse områdene.

Satser utenlands

I fjor inngikk Tokvam AS et omfattende samarbeid med Felleskjøpet Agri SA. Sentralt i avtalen var en gjensidig forpliktelse om å bidra til å utvikle hverandre. Finn Kristian Tokvam forteller at det å bli helårsleverandør på veivedlikehold, var et naturlig steg å ta.

- Vi har også en tydelig målsetning om å vokse utenfor Norge. For å få til det, må vi ta inn over oss at det er få markeder som er like vinterfokuserte som det vi er i Norden. For å bli store internasjonalt, er det rett og slett en forutsetning at vi klarer å gjøre Tokvam relevante året rundt.