Vitaminveien 11 i Nydalen blir hotell, kino, barnehage og boliger. Illustrasjon i pressemeldingen fra Cramo.

Bygger Norges største kino

En enorm kino, to boligbygg og et nytt hotell: Vitaminveien 11 i Nydalen er ett av Olav Thons prestisjeprosjekter under utbygging.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Prosjektet Vitaminveien 11 i Nydalen i Oslo, som Veidekke er hovedentreprenør for, er delt opp i tre deler: Den første består i å bygge Thons nye hotell med omtrent 360 rom.

Videre skal det bygges både barnehage og en underjordisk kino driftet av Svensk Film. Tredje del av prosjektet er to blokker med i alt 150 leiligheter, som er en del av et område på i alt 62.000 kvadratmeter.

Kostnadsrammen på Vitaminveien 11 er ca. én milliard kroner. Prosjektet ble påbegynt i april og skal stå ferdig våren 2019.

Cramo er engasjert som hovedleverandør av utstyr til utbyggingen, forteller selger Even Normann i en pressemelding fra Cramo.

- Dette er det største prosjektet jeg har vært involvert i, og det er givende å være med på en variert jobb som denne. Dette er mer enn bare ett bygg – dette er et helt kvartal, for å si det slik. Det finnes i utgangspunktet behov for alle tjenester Cramo leverer, og det er lovende, sier Normann.

Cramo leverer støpefyring, maskinutleie og radiosambandet på hele prosjektet, i tillegg til brakkerigg som skal inn første kvartal 2017. Cramo leverer også til flere underentreprenører, blant annet Newmo, som lager elementmontasje. For sistnevnte er det snakk om leveranse av lifter.

- Dette prosjektet er viktig for oss fordi vi det utgjør starten på vårt nye samarbeid med Veidekke. Vi er svært interessert i å vise dem hva vi kan få til, og gleder oss til fortsettelsen, sier Normann i meldingen.

Powered by Labrador CMS