Stor kontrakt underskrevet. Fra venstre Gro Skaar Knutsen, Aleksander Dahl, Stig Tore Johnsen, Arild Østgård, Kjell Nilsen og Morten Walthinsen. Knutsen og Østgård fra Bjørn Bygg, de øvrige fra Strandvegen Utvikling.

Peab bygger 87 leiligheter i Tromsø

Peab – Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør på boligprosjektet Himmel & Hav i Tromsø. Kontrakten har en verdi på 182 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontrakten med byggherre og utbygger Strandvegen Utvikling ble signert fredag 2. desember, og byggestart er planlagt til januar 2017. Overlevering skjer i september og desember 2018.

- Bjørn Bygg er en stor og lokal aktør som står for kvalitet og gjennomføringskraft, og vi ser frem til et godt samarbeid med dem om prosjektgjennomføringen, sier daglig leder Morten Walthinsen i Strandvegen Utvikling.

Moderne og miljøvennlig

Himmel & Hav bygges ut som et leilighetsprosjekt over to salgstrinn. Boligene varierer i størrelse fra 37 til 120 kvadratmeter i de sju etasjene. Prosjektet ligger sentralt til rett sør for Tromsø sentrum, og er en del av Strandkanten boligområde. I tilknytning til leilighetsbygget bygges det parkeringsanlegg på dagens terreng.

- Vi har vektlagt moderne og miljøvennlig bomiljø, fine uteområder og en del fellesarealer som er uvanlig i prosjekter som dette. Det blir ladestasjoner til el-biler, og borettslaget får overlevert to el-biler fra oss som kan disponeres i en bil-poolordning for alle beboerne, sier Walthinsen.

Stort og komplekst

Administrerende direktør, Arild Østgård, i Bjørn Bygg sier prosjektet passer svært godt inn i entreprenørens ordreportefølje.

- Prosjektet er et av de største boligprosjektene vi har bygget på en stund, og er utfordrende i størrelse, kompleksitet og fremdrift. Vi takker Strandvegen Utvikling for tilliten de viser oss med å tildele oss kontrakten, sier Østgård.

Varsler spektakulær nyhet

Himmel & Hav er første byggetrinn i et større boligprosjekt på Strandveien. Når det er ferdig utbygd vil det bestå av nærmere 300 boenheter.

- Nå går vi i gang med å utvikle de neste byggetrinnene i prosjektet, og her kan vi love noen spennende nyheter. Vi planlegger blant annet et spektakulært boligprosjekt, som forhåpentligvis blir lansert i markedet høsten 2017, sier styreleder Stig Tore Johnsen i Strandvegen Utvikling.

Arkitekt for Himmel & Hav er Voll Arkitekter.

 

Bilde 1: Stor kontrakt underskrevet. Fra venstre Gro Skaar Knutsen, Aleksander Dahl, Stig Tore Johnsen, Arild Østgård, Kjell Nilsen og Morten Walthinsen. Knutsen og Østgård fra Bjørn Bygg, de øvrige fra Strandvegen Utvikling.

 

Bilde 2:

Powered by Labrador CMS