Legger 22.000 tonn asfalt midtvinters

For første gang skal Lemminkäinens avdeling i Tromsø produsere asfalt midt på vinteren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I perioden februar til april 2017 skal Lemminkäinen Norges Tromsø-avdeling legge 22.000 tonn asfalt i tunnelen som bygges på E6-strekningen Indre Nordnes – Skardalen.

At asfaltfabrikker går i vintermånedene er en sjeldenhet, og faktisk er det første gang i historien at Lemminkäinen Norges avdeling i Tromsø skal produsere asfalt i februar og mars, hvor snøen og kuldegradene stort sett dominerer veinettet. Byggingen av tunnelen på E6 gjennom Nordnesfjellet i Troms fylke, levert av det sveitsiske entreprenørselskapet Marti, gjør det imidlertid mulig.

- God løsning

- Vinterasfalteringen er en god løsning for å sikre at de øvrige byggeaktivitetene kan gjennomføres i riktig rekkefølge. Entreprenøren er avhengig av å få asfaltert tunnelen slik at det kan gjøres videre arbeider i og rundt tunnelen i etterkant. Vi synes det er en spennende og god løsning, sier Kenneth Tangen, regionsjef for Region Nord i Lemminkäinen Norge i en pressemelding.

Asfaltering om vinteren er vanligvis ikke mulig som en følge av frost og snø på veibane. I en tunnel, med tak over hodet, stiller saken seg annerledes, men frost og snø gjør fortsatt jobben krevende.

- Vi må sørge for at tilslagene vi benytter i asfaltproduksjonen ikke fryser til, og at fabrikken går som den skal, selv om det er kaldt ute. Løst på riktig måte tror vi dette imidlertid kommer til å gå veldig fint. Vinterasfalteringen sørger for full aktivitet hos oss i en periode som vanligvis er stille og rolig, sier Tangen.

Fraktes med båt

Som en følge av store kjøreavstander kommer asfalten til å bli fraktet i båt fra Tromsø, før den blir lastet i bil og transportert til anleggsområdet.

- Dette blir en spennende vinterjobb, og vi gleder oss veldig til å komme i gang, avslutter Tangen.

I tillegg til asfalteringen av tunnelen skal Lemminkäinen Norge gjennomføre asfaltering av vei på utsiden av tunnelen, men dette gjøres ikke før våren har kommet og snøen har gått.

Powered by Labrador CMS