Bilde fra torsdag 1. desember da 1100 personer fikk servert ribbe.
Bilde fra torsdag 1. desember da 1100 personer fikk servert ribbe.

Fulle hus ved nyåpningen av Pon Cat-hovedanlegget

2000 besøkende på fire dager på Pon Equipments og Pon Powers nye hovedkontor på Berger i Skedsmo kommune, Akershus.

Publisert Sist oppdatert

Etter 58 år i Brobekkveien i Oslo, har Pon Equipment og Pon Power fått nytt hovedkontor og Skedsmo har fått en ny arbeidsplass. Innflytningen skjedde den 14. november og i månedssakiftet november/desember var det fire dager med åpningsarrangement av det nye anlegget i Bølerveien 60 på Berger ved Skedsmokorset.

Nå er Pon Equipment, forhandler av Cat-anleggsmaskiner med tilhørende servicevirksomhet, og Pon Power, forhandler av Cat og MaK-motorer og generatorer i Norge, samlet under samme tak.

300 kg ribbe

Hele anlegget er på 53 000 kvadratmeter med en bygningsmasse på 20.000 kvadratmeter. I bygget jobber 225 ansatte fra Pon Equipment og Pon Power. Det nye bygget er et femstjerners Caterpillar-anlegg, da det oppfyller de strengeste kravene til renslighet, prosesser, utstyr og opplæring fra Caterpillar.

I forbindelse med åpninen av det nye anlegget, har 2000 på besøkende vært på Berger i løpet av fire dager:

Onsdag 30. november var det offisiell åpningsseremoni. Kvelden ble åpnet av Erik Sollerud adm direktør i Pon Equipment og Claus Høyer, adm direktør i Pon Power. Eier Fanja Pon klippet snoren for gjester primært fra Pon, Caterpillar og leverandører.

Torsdag 1. desember var det duket for åpningsfest i verkstedet for alle Pon Equipments kunder. Det ble det storslagen fest med 1150 stykker til bords der alle fikk servert juletallerken i løpet av 20 minutter. Det gikk med 300 kg ribbe og 120 kg surkål denne kvelden. Med kunder fra fjern og nær, sjåfører, entreprenører, leverandører, andre forretningspartnere og 120 Pon-ansatte samlet, var det en svært vellykket kveld, melder Pon Equipment i en pressemelding.

- Mekanikerne er viktigst

Kundene fikk omvisning på sveiseverkstedet som tilbyr mange nye fasiliteter. Torsdag kveld var det åpningen av verkstedet som sto i fokus, og Pål Lund representerte alle mekanikerne som jobber i Pon Equipment da han åpnet kvelden ved å klippe snoren.

- De aller viktigste i Pon, er våre mekanikere. Derfor er det naturlig at de står for åpningen i kveld, sa adm. direktør, Erik Sollerud.

Lærlinger

Fredag 2. desember var det åpen skoledag med rundt 100 skolelever fra fagskoler og videregående skoler. Det ble gitt omvisning på bygget samt foredrag om Cat teknologi, Steg VI motorer, effektiv anleggsdrift og byggeprosesser.

- Som en ledende aktør i bransjen, er det viktig for oss å bidra til at skolene har fokus på sikkerhet og ny teknologi samt at vi kan få gode lærlinger som ønsker å jobbe hos oss i fremtiden, sier Andreas Walnum, teknisk sjef hos Pon Equipment.

Åpningsuken ble avsluttet lørdag 3. desember med åpen dag for familie, venner og andre kjente. Det var over 400 som tok turen for å se på det nye anlegget. Det vil bli arrangert en ny åpen dag for alle i februar. Datoen for denne dagen blir publisert på Pon Equipments facebook-sider.