Auman EST minner sterkt om Mercedes-Benz Actros, men så eier også Daimler AG halvparten av produksjonsselskapet.
Auman EST minner sterkt om Mercedes-Benz Actros, men så eier også Daimler AG halvparten av produksjonsselskapet.

Kinesisk Mercedes-Benz «årets lastebil»

Den kinesiske lastebilserien Auman EST er den første som vinner den nyopprettede prisen «Chinese Truck of the Year 2017».

Publisert Sist oppdatert

Prisen ble overlevert på den internasjonale nyttekjøretøyutstillingen Guangzhou International Commercial Vehicle Exhibition nylig.

Auman EST er det nærmeste man kommer en kinesisk Mercedes-Benz Actros. Det er ikke så rart. Produsenten, Beijing Foton Daimler Automotive Co. Ltd. er et 50-50 joint venture mellom Daimler AG og kinesiske Foton Motor. Selskapet har vært operativt fra 2012, og Auman EST er det nyeste produktet.

Bildet viser klart at førerhuset langt på vei er det samme som man finner på Mercedes-Benz Actros. Det er mye Daimler under skallet også, men slett ikke like mye som på Actros. Kundene kan nemlig velge mellom motorer fra Daimler og Cummins. På transmisjonssiden er Auman EST utstyrt med ZFs nyeste automatiserte girkasse, TraXon.

EST er en forkortelse vi vanligvis forbinder med Estland, men i dette tilfellet står forkortelsen for Energy Super Truck og symboliserer at serien skal ha et drivstofforbruk som ligger inntil 30% lavere enn tidligere tunge kinesiske lastebiler.

Juryen for ”Chinese Truck of the Year” består av representanter for kinesisk fagpresse, kunderepresentanter og representanter for ”International Truck of the Year”.

Powered by Labrador CMS