Eivind Grøv på talerstolen etter at han ble hederen til del. Til høyre står tildeler, Frode Nilsen, styreleder i NFF.
Eivind Grøv på talerstolen etter at han ble hederen til del. Til høyre står tildeler, Frode Nilsen, styreleder i NFF.

Eivind Grøv utnevnt til æresmedlem

Oslo (AT.no): Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) har også i år funnet ett av sine mangeårige medlemmer verdig til å gå inn i rekken av æresmedlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Eivind Grøv ble utnevnt til æresmedlem i forbindelse med åpningen av Fjellsprengningskonferansen 24. november på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo.

- Det er ikke ofte jeg blir målløs, men nå ble jeg det, sa han da han fikk æresmedlemskapet.

Etter endt utdannelse ved NTH i 1983, jobbet Grøv i mange år i rådgivningsbransjen med ansvar for geologisk kartlegging, prosjektering og oppfølging av geologiske parametere i samspill med valgt teknologi på en rekke ulike prosjekter. Dette gjaldt særlig undersjøiske tunneler.

- Han har gjennom store deler av sin yrkeskarriere vært genuint opptatt av å optimalisere bruken av berget som byggemateriale, og har gjennom en rekke av sine oppdrag jobbet særlig med å videreutvikle injeksjonsmetodikk og bruk av ulike former for sprøytebetong, sa tildeler Frode Nilsen, styreleder i NFF. 

Grøv har siden 2005 deltatt i ulike prosjekter som har gitt muligheter for videre perfeksjonering av hvordan man utnytter berget og dets geologiske egenskaper som byggemateriale.

Den unike og brede kompetansen han har opparbeidet gjennom sitt mangeårige virke innen tunnel- og anleggsbransjen, herunder også gjennom aktiv deltakelse innen NFFs mange arenaer, har gjort ham til en meget attraktiv foredragsholder.

Han har tidligere i karrieren sagt: «Å markedsføre seg på konferanser og å skrive artikler, det får andre ta seg av».

Men bare i regi av NFF har Grøv vært arrangør og/eller foredragsholder på 45 – 50 ulike arrangementer - i tillegg til alle de arrangementene hvor han har vært deltaker.

- Fra talerstolen kan det heller ikke unngås å fremheve det store internasjonale engasjementet. Et meget aktivt og brennende faglig engasjement innen arenaer for både erfaringsutveksling og nettverksbygging, har bidratt til at Grøv er viden kjent i tunnelmiljøer over store deler av verden, sa styreleder Nilsen ved utnevnelsen.

Grøv har vært med på å sette norsk tunnelteknologi på verdenskartet, samt bidratt til å promotere den virksomheten NFF utøver på vegne av den norske tunnelbransjen. Han satt i styret i ITA (International Tunneling and Underground Space Association) gjennom flere år - også som Vice President i ITA. Han meldte seg inn i NFF i 1994 og var leder i NFF i perioden 2009 – 2011.