Brf Honnören isoleres med Ecobatt fra Knauf Insulation. Mats Stenman og Viktor Gustafsson er fornøyde med pris og kvalitet – og tømrerne er fornøyde med at de fikk akkurat den isoleringen de vil jobbe med.
Brf Honnören isoleres med Ecobatt fra Knauf Insulation. Mats Stenman og Viktor Gustafsson er fornøyde med pris og kvalitet – og tømrerne er fornøyde med at de fikk akkurat den isoleringen de vil jobbe med.

Tømrerne fikk det som de ville

Når man holdt kvaliteten opp mot prisen, falt valget på Ecobatt fra Knauf Insulation. Det ble selvsagt ikke dårligere av at også tømrerne ga tommelen opp.

Publisert Sist oppdatert

- Vi spurte dem, og de var tydelige på dette. De vil ha Ecobatt fordi den holder seg godt sammen, støver minimalt og klør ikke, sier Mats Stenman, arbeidsleder hos Peab Bygg, region Mellersta.

Livregementets grenadjärer i Örebro, også kalt I3, ble lagt ned i 2000. Plutselig var den store kjempen, som skilte sentrale Örebro fra den idylliske bydelen Rynninge og naturreservatene Oset og Rynningeviken ved Hjälmaren, borte.

De siste årene har en helt ny bydel, Rynningeåsen, vokst frem med de opprustede kasernene og militære bygningene som praktfulle landemerker i sentrum. Helt inntil gamle Sjukan, også det en praktfull steinbygning i stram arkitektur, bygges nå Brf Honnören med HSB som byggherre og Peab Bygg som hovedentreprenør.

Miljöbyggnad Silver

Totalt bygges det 116 leiligheter i to femetasjes hus, med plasstøpt grunnmur, i samme stramme og harmoniske stil som det gamle regimentsmiljøet. Innflyttingen starter høsten 2017, og alt skal stå ferdig i februar 2018.

- Ja, vi holder tidsplanen bra, og man kan jo si at vi fikk «øve» da vi bygde Brf Bataljonen med 64 leiligheter helt inntil, sier plassjef Viktor Gustafsson.

Brf Honnören er prosjektert til å følge Miljöbyggnad, nivå Silver, med tanke på energieffektivitet og der alle materialer dokumenteres via byggvareevaluering. Når det gjaldt isolering, har Peab en sentral avtale med en leverandør, men gjennom Hedins Bygg i Örebro fikk Viktor Gustafsson og Mats Stenman en bedre deal på Ecobatt fra Knauf Insulation.

- Enkelt valg

- Når vi holdt kvaliteten opp mot prisen, var valget enkelt. Når det handler om 3000 kvadratmeter isolering, er det ingen liten handel, sier Viktor Gustafsson og fortsetter.

- Det at vi dessuten får spesialkappede plater som er 125 cm høye direkte fra fabrikken, er selvsagt også et pluss.

Det at tømrerne fikk det som de ville, synes Mats Stenman er en stor fordel. Naboen Brf Bataljonen ble isolert med Ecobatt, som montørene likte godt å jobbe med.

- Det er ikke alltid man kan gjøre alle til lags, sier Stenman.

Powered by Labrador CMS