Solumstrand renseanlegg i Drammen.
Solumstrand renseanlegg i Drammen.

Rambøll med ny VA-kontrakt

Med en ny kontrakt for Hedmark fylke, tar Rambøll Vann ifølge seg selv posisjonen som Norges største driftsassistanse for vann og avløp.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten med Hedmark er en omfattende og langsiktig jobb, med mulig forlengelse opp til åtte år, skriver Rambøll i en pressemelding.

Dette er den andre store kontrakten Rambøll Vann har vunnet «på kort tid». I fjor vant selskapet en avtale med driftsassistansen i Follo-området (Akershus).

- Vi er svært fornøyde med denne utviklingen, som skyldes at vi har hatt et sterkt fokus på utvikling og effektivisering av driftsassistansen de siste årene, sier direktør Turid P. Ødegaard i Rambøll Vann i meldingen.

- Samtidig har vi økt brukervennligheten og forenklet systemene våre. Blant annet har vi utviklet egen programvare for rapportering. Dette fokuset har gitt oss fordeler i markedet, noe vi nå ser resultatet av.

Kommuner og fylker

Rambøll Vann har drevet driftsassistansen for Buskerud siden 1978, og driftsassistansen i Nord- og Sør-Trøndelag siden 1991. I dag har selskapet avtale om driftsassistanse for mer enn 70 kommuner, som inkluderer over 180 avløpsrenseanlegg, og over 50 vannbehandlingsanlegg. 

- Med årlige møter med kommunene og månedlige overvåking av renseanleggenes resultater, får vi tette og gode kunderelasjoner. Det viktigste vi gjør ovenfor kunden er selvfølgelig å levere gode tjenester, og det skal vi fortsette med, lover Ødegaard.

Andre oppgaver som inngår i avtalene er; årlig gjennomgang av renseanlegget, prosessoptimalisering, årlig rapportering av resultater til myndighetene, arrangering av faglige seminarer for VA-personell i kommunene, akkreditert prøvetakning, teknisk innkjøp, generell rådgivning osv.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS