PÅ TOMTA: F.v. Peabs prosjekter Bjørn Erik Olsen og produksjonsleder Tore Nordby, Lars Gravermoen i Kantor Terrasse AS, distriktssjef Torbjørn Mehus og administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.
PÅ TOMTA: F.v. Peabs prosjekter Bjørn Erik Olsen og produksjonsleder Tore Nordby, Lars Gravermoen i Kantor Terrasse AS, distriktssjef Torbjørn Mehus og administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Peab bygger 80 leiligheter på Kolbotn

For en kontraktssum på 192 millioner kroner skal Peab bygge Kantor terrasse i Kolbotn sentrum i Akershus. Byggherre er Kantor Terrasse AS ved eier Lars Gravermoen.

Publisert Sist oppdatert

- Vi setter stor pris på tilliten fra byggherren. Kantor Terrasse passer godt inn i Peabs portefølje, med tanke på den erfaring og kompetanse vi kan tilføre denne typen boligprosjekt, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

To byggetrinn

Peab er totalentreprenør i byggprosjektet, som består av to boligblokker fordelt på to byggetrinn. Første byggetrinn startet i sommer med rivearbeider på tomta. Grunnarbeidene kom i gang i august, og oppstart på betongarbeider er rett rundt hjørnet.

- Vi har hatt en konstruktiv prosess i forkant av byggestarten. Byggherren er åpen og engasjert, og sammen har vi funnet løsninger som vi mener vil gi god kvalitet i bygget og en god gjennomføringsprosess, fastslår distriktssjef Torbjørn Mehus i Peab.

Gravermoen bekrefter at samarbeidet med Peab fungerer godt. Det har vært tett dialog om valg av bygningsmessige løsninger, og med bakgrunn som tømrermester har han naturlig nok vært svært engasjert i arbeidet.

- Jeg er veldig fornøyd med måten vi har samarbeidet på, og de bygningsmessige løsningene vi har blitt enige om. Jeg er sikker på at de som flytter inn her blir fornøyde, sier han.

Populære leiligheter

Kantor terrasse har sentral beliggenhet på Kolbotn med 50 meter til kjøpesenteret Kolbotn torg, 50 meter til bussholdeplass og 200 meter til jernbanestasjonen. Prosjektet har slått an i boligmarkedet, og første byggetrinn er nesten utsolgt.

- Det finnes knapt en mer sentral beliggenhet på Kolbotn, og vi har allerede en god del navn på ventelisten for byggetrinn to. Det legges ut for salg på nyåret dersom alt går etter planen, opplyser Gravermoen.

Blokkene består av fire og fem boligetasjer over bakkeplan, i tillegg til to underetasjer med parkeringskjeller. Det skal også bygges noen mindre næringslokaler i første etasje på gateplan mot Kolbotn Torg.

Totalt bruttoareal for begge byggetrinnene er 14.100 kvadratmeter, og siste overlevering av andre byggetrinn er planlagt til mai 2018.

Powered by Labrador CMS